Een nieuwe stap in de ontwikkeling van Chrome OS


Een jaar geleden introduceerden we een nieuw automatiseringsmodel met de lancering van Chromebooks. Veel gebruikers hebben ons laten weten dat ze blij zij met de snelheid, eenvoud en beveiliging van hun Chromebooks die ze thuis, op school en op het werk gebruiken. (Hartelijk dank voor jullie geweldige feedback en verhalen!). Terwijl we ons blijven inzetten om computers nog veel beter te maken, willen we graag een paar interessante nieuwe ontwikkelingen met je delen: een belangrijke softwarerelease en uitgebreid aanbod van krachtiger apps.

Een interface die draait om apps
Met de nieuwe gebruikersinterface kun je op eenvoudige wijze apps vinden en naast je browser of andere apps gebruiken. Je kunt veel gebruikte apps vastpinnen voor snelle toegang, meerdere vensters naast elkaar gebruiken en zonder afleiding van je favoriete apps genieten in een volledig scherm.

Vergroot je productiviteit... of juist lekker niet
  • Doe meer, zowel online als offline: dankzij ingebouwde ondersteuning voor Microsoft Office-bestanden en tientallen van de meest gebruikte bestandsformaten kun je probleemloos al je content opvragen zonder allerlei extra software te hoeven installeren. Met Google Drive kun je met een simpele muisklik content maken, opslaan en delen. Over zes weken brengen we een nieuwe release uit van Chrome OS, waarin Drive naadloos zal zijn ge├»ntegreerd met File Manager en ondersteuning bieden voor offline toegang. En over een aantal weken introduceren we ook offline ondersteuning voor Google Docs. Dit betekent dat je zonder een internetverbinding aan je documenten kunt blijven werken en ze naadloos kunt synchroniseren zodra je weer online bent. Daarnaast vind je in de Chrome Web Store honderden web-apps met ondersteuning voor offline gebruik.
  • Geniet meer: met de verbeterde mediaspeler en een ingebouwde toepassing voor het bewerken en uploaden van foto’s kun je op uiterst eenvoudige wijze genieten van je persoonlijke mediacollectie en deze optimaal beheren. Via de Chrome Web Store heb je toegang tot entertainment-apps zoals Google Play en Kindle Cloud Reader en duizenden games, zoals het populaire Angry Birds en console-spellen zoals Bastion.
  • Neem je andere computers mee… in je Chromebook: met Chrome Remote Desktop Beta kun je vanaf je Chromebook of Chromebox een veilige verbinding maken met je PC of Mac. Dankzij de onderliggende VP8-technologie lijkt het net alsof je in levende lijve voor je andere computers zit.
Een altijd nieuwe computer
Het afgelopen jaar hebben we via ons mechanisme voor automatische updates acht stabiele updates uitgebracht. Met deze updates hebben we een aantal belangrijke nieuwe functies en honderden verbeteringen aan alle Chromebooks toegevoegd. En er is nog veel meer op komst. Het enige dat je hoeft te doen, is achterover leunen en genieten van de voordelen van je altijd nieuwe computer.