Chrome & Apps: Jouw internet, overal

Toen de browser Google Chrome voor het eerst gelanceerd werd, gebruikten veel mensen nog één enkele computer. Nu maken de meeste mensen gebruik van meerdere computers, of van een smartphone of tablet. Met die trend in het achterhoofd, willen we jou als gebruiker een consistente ervaring op het web bieden. Een ervaring die op je gebruik is afgestemd, zodat je op al je apparaten dezelfde ervaring hebt bij het browsen. In februari hebben we Chrome voor Android gelanceerd, de standaard browser op Nexus 7, een krachtige nieuwe tablet.

Vanaf nu kun je Google Chrome ook gebruiken op je iPhone en iPad. Door in te loggen bij Chrome, heb je zo op elk apparaat je openstaande tabs en documenten direct bij de hand. Zo kun je dus makkelijk wisselen van desktop, laptop, smartphone en tablet.


‘Living the cloud’
Een moderne browser is nodig voor een gemakkelijk online leven. Maar het is slechts een ingrediënt. We blijven investeren in het bouwen van cloud-applicaties die veel mensen elke dag weer opnieuw gebruiken.

Het middelpunt van de cloud is Google Drive - een plek waar je kunt creëren, delen, samenwerken en al je documenten kunt bewaren. Twaalf weken geleden hebben we Drive gelanceerd en in deze twaalf weken hebben meer dan 10 miljoen gebruikers zich aangemeld. We hebben meer mogelijkheden geïntroduceerd, waaronder offline bewerken van Google-documenten en een Drive app voor je iPhone en iPad. Google Drive is ook naadloos geïntegreerd in Chrome OS en geschikt voor Mac, Windows, Chrome OS, Android en iOS en maakt het nog makkelijker om vanaf elke plek in de cloud te werken.
Going Google
Met de hulp van Chrome en de groei van Google apps ontdekken gebruikers nieuwe manieren om sneller te werken, contact te maken met anderen en toegang krijgen tot hun informatie. Ongeacht welk apparaat ze gebruiken. Dit is nou wat we noemen 'Going Google'. En dit zijn niet alleen individuele gebruikers. Ook scholen, overheidsinstellingen en bedrijven - groot en klein - 'are going Google'.

Het is een spannende tijd voor huidige en toekomstige online mogelijkheden. Om te vieren dat onze reis in volle vaart doorgaat, kijken we graag nog eens terug naar de evolutie die Chrome heeft doorgemaakt.


Gepost door Sundar Pichai, SVP, Chrome & Apps