Web Lab: de magie van internet tot leven gebracht

Stel, je hebt inspiratie nodig. Uit wetenschappelijke hoek duikt er iets interessants op. Geheel onverwacht. En dit was net de inspiratie die je nodig had.

Wetenschap en techniek kan mensen inspireren en dat willen we koesteren. Dit is ook het idee achter een nieuwe tentoonstelling die we vandaag lanceren, online en in het Science Museum in Londen. Wereldwijd hopen we te inspireren door mensen de magie van internet te laten zien en te laten beleven.


Web Lab (beta) is een experiment dat bestaat uit vijf fysieke installaties (experimenten) opgebouwd in het Science Museum in Londen. Niet alleen vanuit het museum zelf kun je interactief bezig zijn met deze installaties, maar vanaf elke plek waar ook ter wereld. Daarvoor ga je naar chromeweblab.com. Het mag duidelijk zijn dat Web Lab een ongebruikelijk terrein betreedt: je kunt het museum namelijk altijd bezoeken, ongeacht de openingstijden en je locatie. De tentoonstelling is open voor iedereen, wereldwijd en online.

Elk van de vijf installaties - Universal Orchestra, Data Tracer, Sketchbots, Teleporter en Lab Tag Explorer - laten een moderne webtechnologie binnen Chrome zien en gaan dieper in op IT-vraagstukken. Het experiment Universal Orchestra bijvoorbeeld, dat WebSockets gebruikt om in real time samen te werken. Mensen wereldwijd maken online samen muziek en spelen op speciaal voor dit doeleinde gemaakte instrumenten in het Science Museum.

Ontdek dit en andere nieuwe experimenten online of in het Science Museum in Londen (gratis toegang) en laat ons weten wat je ervan vindt. De naam zegt het al, Web Lab is een lab waar geƫxperimenteerd wordt. We willen blijven verbeteren en inspireren en jouw feedback kan ons daarbij helpen.

En nu: proost op de nieuwste internetuitvindingen!

Geplaatst door Jayme Goldstein, Product Marketing Manager, Chrome, namens het Web Lab-team