Bewegen, zingen en dromen met een Chrome experiment van Cirque du Soleil

Cirque du Soleil biedt een podium voor indrukwekkende live optredens die de fysische wetten in twijfel trekken en de grenzen van het menselijk lichaam verleggen. Op Google’s Big Tent evenement in New York overstijgt het wonder van Cirque du Soleil de grenzen van real-life optredens en omarmt het hele web door middel van Movi.Kanti.Revo, een nieuw zintuiglijk Chrome experiment gemaakt door Cirque du Soleil en ontwikkeld door Subatomaire systemen.

Movi.Kanti.Revo komt uit het Esperanto en betekent bewegen, zingen en dromen. In het experiment, kun je een mysterieus personage volgen door een mooie en surrealistische wereld. Je wordt betoverd door Cirque du Soleil voorstellingen en maakt een prachtige reis door emoties als liefde, twijfel, hoop en dromen.In dit experiment surf je niet langer door te klikken, maar kun je door deze unieke beleving navigeren door simpelweg te gebaren voor de camera van je desktop, tablet of telefoon. Dit werd mogelijk gemaakt met behulp van de getUserMedia feature van WebRTC, een technologie ondersteund door moderne browsers, die, met jouw toestemming, webpagina's toegang geeft tot de camera en microfoon op je computer zonder installatie van extra software.

Om de creativiteit van Cirque du Soleil op je browser over te brengen, hebben we traditioneel HTML en CSS gemixt met 3D-overgangen en HTML5 API's. Als je meer wil weten over deze technologie, kun je een backstage rondleiding krijgen via ons Chromium blog en een gloednieuwe technische case study.

Chrome Experimenten zoals Movi.Kanti.Revo laten zien hoe het web zich heeft ontwikkeld tot een prachtig creatief canvas ondersteund door voortdurend veranderende web-technologie├źn. Voor een optimale weergave, kun je het best een computer met een camera gebruiken en een browser met ondersteuning voor WebRTC, zoals Chrome. Je kunt het experiment ook binnentreden via een tablet of mobiele telefoon voor een iets andere maar nog steeds prachtige belevenis.

Begin je reis via www.movikantirevo.com.