Google Chrome wordt 4: van een beter web naar jouw web


Helpen om een sneller, eenvoudiger en veiliger web te bouwen. Dat was ons doel toen we vier jaar geleden Google Chrome lanceerden. De meeste mensen gebruikten toentertijd internet op een desk- of laptop.

Nu, vier jaar later, hebben veel mensen meer dan één apparaat: een smartphone, een tablet, een computer op het werk, en thuis een computer. Het mooie van het web is dat het hét platform is dat dezelfde ervaring kan geven op elk apparaat dat een browser heeft. We hebben gewerkt aan een consistente internet-ervaring waardoor je kunt beschikken over jouw versie van Chrome op al je apparaten.

Internet is niet voor iedereen hetzelfde. We hebben allemaal onze eigen bladwijzers, tabbladen, browse-geschiedenis en wachtwoorden die reflecteren wat we online doen en wat we belangrijk vinden. Chrome maakt het nu mogelijk om toegang te hebben tot jouw versie van het web, overal. Of je nu op een Windows-, Mac- of Linuxcomputer werkt, een Android of iOS smartphone, een Chromebook of tablet; je kunt op elk apparaat op dezelfde manier browsen, gewoon door je aan te melden bij Chrome.

Terwijl jij Chrome op meerdere apparaten gebruikt, blijven wij eraan werken om je de meest veilige web-ervaring mogelijk te bieden. Recente verbeteringen, zoals plug-in sandboxing en Veilig Surfen voor downloads, zorgen ervoor dat browsen veiliger is dan ooit tevoren. Hiermee bouwen we voort op vier jaar ontwikkeling gericht op veiligheid.

Om Chromes reis van een beter web naar jouw web te volgen, hebben we de Chrome Time Machine gemaakt, waarmee je kunt reizen langs de belangrijkste momenten in de geschiedenis van Chrome in de afgelopen vier jaar. Je zou zelfs wel eens een speciaal verjaardagscadeau van het Chrome-team kunnen ontdekken, als je de verborgen aanwijzing vindt en de geheime code typt...

Op onze vierde verjaardag kijken we uit naar nog vele fantastische jaren om je te helpen online grootse dingen te doen. Het web ligt in jouw handen!


Door Sundar Pichai, SVP, Chrome & Apps, bewerkt door Renske