Topbijdrager Jeffrey Bleijendaal
Hoe ben je Topbijdrager geworden?
Ik ben gevraagd door een Google-medewerker ergens in 2009. Ik was toen al onder de naam ‘SEA-Consultant.nl’ actief op het AdWords forum, maar toen werd dus het principe van de Topbijdragers geïntroduceerd.

Wat vind je leuk aan het forum?
Het leuke is de diversiteit in de vragen (en soms ook gewoon tips) en de discussies die ontstaan uit de gegeven antwoorden. De vragen variëren van beginners- tot expertvragen, die mij ook nog altijd aan het denken zetten en waar ik dus ook niet 1,2,3 een antwoord op heb. Ik word dus ook nog altijd uitgedaagd om het juiste antwoord te kunnen geven aan de vragensteller. Dát houdt het leuk!

Wat is je favoriete Google-product?
Ik vind Google AdWords en Google Analytics beide de leukste Google-producten. Dat komt niet alleen vanuit mijn werk, maar ook simpelweg vanwege mijn interesse. De vele mogelijkheden die Google blijft toevoegen aan deze producten maken het veelzijdig en interessant. Daarnaast zorgen die weer voor nieuwe vragen in het forum, dus op die manier zorgt Google er zelf wel voor dat de fora goed gebruikt worden.

Wat zijn jouw ervaringen als AdWords Topbijdrager?
Er is een aantal vragen dat vaker worden gesteld. Het forum wordt dus niet voldoende doorzocht voordat er een vraag wordt geplaatst. Verder is mijn ervaring uitermate positief, want de groep van Topbijdragers is zeer actief en vragen worden snel beantwoord. Wanneer er een goed antwoord is gegeven, maar er nog wel iets aan kan worden toegevoegd, dan wordt ook dat gedaan. Ik heb het gevoel dat het forum als positief wordt ervaren door adverteerders en dat is natuurlijk het einddoel.

Wat is het belangrijkste advies dat je een adverteerder als AdWords Topbijdrager zou geven?
Google AdWords is een zeer uitgebreid product en daarmee niet heel eenvoudig voor de beginner. Mijn advies is daarom dat een (beginnend) adverteerder de beschikbare informatie in het AdWords helpcentrum én op het YouTube kanaal tot zich neemt. Er zijn enorm veel antwoorden terug te vinden in deze informatiebronnen. Als je er dan alsnog niet uitkomt, dan is er natuurlijk altijd nog het AdWords Helpforum.