Het Nieuwe Opstellen

Hoe vaak gebeurt het niet dat je een e-mail aan het schrijven bent, en je informatie nodig hebt uit een ander mailtje? Opslaan, terug naar Postvak IN, bericht openen, lezen, onthouden, terug naar Concepten, bericht openen, opschrijven, weer terug naar de e-mail omdat je toch iets bent vergeten, terug naar Concepten... Omdat we ernaar streven om Gmail steeds sneller en prettiger in het gebruik te maken, introduceren we vandaag een compleet nieuwe manier van berichten opstellen.

Met deze nieuwe methode zie je in één oogopslag het bericht dat je aan het opstellen bent en de e-mail waaraan je refereert. Maar je kunt ook gewoon een bericht opzoeken of een nieuwe e-mail openen wanneer die binnenkomt. Het opstelvenster blijft gewoon openstaan. Net als bij chats kun je verschillende berichten tegelijk open hebben staan en ze minimaliseren als je ze later wilt afmaken.

Gebruiksvriendelijk

In de nieuwe manier van opstellen komen alle knoppen en andere controlemechanismen pas tevoorschijn als je ze nodig hebt. Op die manier blijft de interface mooi rustig en kun je je volledig concentreren op het opstellen van je bericht.
Afbeelding van Gmail Postvak IN met nieuwe manier van opstellen

Ontvangers

Wanneer je ontvangers toevoegt, zie je automatisch profielafbeeldingen, waardoor je sneller de juiste persoon kunt kiezen. Je kunt ook gemakkelijk de adresblokjes verplaatsen tussen de velden ‘Aan:’, ‘Cc:’ en ‘Bcc:’. En zodra je klaar bent met het toevoegen of verplaatsen van ontvangers verkleint dat deel automatisch zodat het niet in de weg zit.

Dezelfde veranderingen zie je ook bij het beantwoorden van een e-mail: een aantal verbeteringen is doorgevoerd die ervoor zorgen dat het antwoord veel mooier in een conversatie past.

De preview wordt vanaf vandaag uitgerold. In de loop van komende weken wordt het voor iedereen mogelijk om deze manier van opstellen uit te proberen. In het Helpcentrum kun je alvast meer lezen over de nieuwe mogelijkheden.

Door Phil Sharp, Product Manager. Bewerkt door Jules, het NL Google Team.