Topbijdrager janvb
Hoe ben je Topbijdrager geworden?
Door af en toe wat bij te dragen op het Picasa forum. Blijkbaar werden de bijdragen gewaardeerd, en zoals altijd: de beloning voor als je iets goed doet, is dat je meer mag doen.

Wat vind je leuk aan het forum?
Ik heb op het Picasa forum (en ook op het Engelstalige) veel geleerd, en waarom dan niet een steentje bijdragen als je er de tijd voor hebt? Het is een uitstekende manier om een product beter te leren kennen; als je een antwoord niet weet, ga je het opzoeken. Je leert ook mensen kennen, ook al heb je ze nog nooit live gezien.

Wat is je favoriete Google product?
Picasa, omdat ik veel fotografeer. Picasa is zo eenvoudig in het gebruik en levert daardoor veel tijdwinst op. In combinatie met Picasaweb is het ook een goeie manier om foto's te delen.  

Wat zijn jouw ervaringen als Topbijdrager voor Picasa?
Met betrekking tot ervaring met gebruikers, dat mensen een product gaan gebruiken zonder enige gebruiksaanwijzing te lezen, en dan anderen de schuld geven als het niet lukt of helemaal fout gaat. Daarom verwijs ik nu steeds vaker naar het Picasa helpcentrum, zodat ze de weg leren kennen, of stel voor dat ze even zoeken op het Picasa helpforum als de vraag al vaak gesteld is.

Wat is het belangrijkste advies dat je een Picasa gebruiker zou geven?
Als het om foto's gaat, gaan de meest schrijnende verhalen over mensen die hun foto's kwijt zijn. Soms alle foto's. Bewaar al je foto's in drievoud: Een keer op de computer, een keer op een externe harde schijf, voor als de computer het niet meer doet, en een keer op een andere locatie, voor als de eerste twee gestolen worden, of het huis afbrandt, of de bliksem inslaat. Foto's zijn onvervangbaar.