Het Chrome Web Lab-experiment gaat verder

In juli lanceerden we Chrome Web Lab: vijf interactieve experimenten die de grenzen van een moderne webbrowser verleggen en een totale online museumervaring bieden.

Dankzij Web Lab kan nu iedereen ter wereld het Londense Science Museum bezoeken. Tot nu toe hebben al meer dan 2,5 miljoen bezoekers uit 196 landen ruim 2 miljoen Sketchbot-portretten, Universal Orchestra-composities, Teleporter-ansichtkaarten en Data Tracer-foto’s gemaakt.

Chrome Web Lab is een doorlopend experiment en daarom blijven we constant de gebruikservaring verbeteren. Zo kun je nu met de nieuwe getUser Media API via je webcam een foto maken van je gezicht. Deze wordt naar het Sketchbots-experiment gestuurd die, zonder dat daar een extra plug-in voor nodig is, je gezicht in zand tekent. Ook hebben we nieuwe achtergrondmuziek toegevoegd aan het Universal Orchestra. Welke muziek er speelt is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het aantal bezoekers van het experiment. Daarnaast hebben we aan de hand van feedback ook verbeteringen doorgevoerd die betrekking hebben op prestatie, stabiliteit en gebruik.

Liefhebbers van techniek die alles willen weten over hoe Web Lab is gemaakt, kunnen binnenkort een aantal live video’s bekijken waarin enkele Google programmeurs een tipje van de sluier oplichten.

We gaan verder met dit project en het verleggen van de grenzen van het internet met Web Lab. Bekijk het zelf op chromeweblab.com of, als je in de buurt bent, in het Science Museum in Londen.


Door Max Madile, Chrome Web Lab Team