It's Mo Time!


Mannen over de hele wereld laten tijdens Movember hun snor - hun Mo - staan om op die manier aandacht te vragen voor prostaatkanker. Tijdens het soms moeizame proces (een beginnende snor heeft de neiging er ‘bijzonder’ uit te zien) laten zij zich sponsoren om op die manier geld in te zamelen voor onderzoek. Want het kweken van een Mo vereist toewijding, betrokkenheid en soms een bemoedigend woord van je vrienden en familie. Movember begon tien jaar geleden in AustraliĆ« en is op spectaculaire wijze gegroeid dankzij de kracht van internet.

Om de jongens te begeleiden die mans genoeg zijn dit te doorstaan, lanceren we de Movember Games - een Chrome app om je te begeleiden op je harige reis. Het is een reeks van vier games die reageren op jouw bewegingen voor je webcam. Met de games train je je snor tot een volwaardige Mo.
Screenshot van movember games

Elke week lanceren we een nieuwe game om je Mo uit te dagen en zijn kracht en behendigheid te ontwikkelen. De app is beschikbaar in de Chrome Web Store of je kunt het spelen in Chrome via movembergames.com. Chrome is een moderne browser die met gemak de technologie aankan die wordt gebruikt om webgames te maken, dus de beste ervaring met deze bewegingsgevoelige games ervaar je in Chrome.

Bij Google Nederland hebben we ons ingeschreven op movember.com en zijn we klaar voor de uitdaging! Jouw Lame Mo is nu wellicht nog niet op z’n sterkst, maar we nodigen je uit om boven jezelf uit te stijgen en je snor tot in de puntjes te beheersen. We zijn ervan overtuigd dat jouw bovenlip is bestemd voor grootse dingen!


Door Alan Noble, Engineering Director, Google Australia & New Zealand - bewerkt door Renske, Google Nederland.