JAM met Chrome: Maak live muziek met je vrienden online

Als je ooit hebt gedroomd van een carrière in een band, dan is dit je kans om je een echte rockster te voelen. JAM met Chrome is een interactieve webapplicatie waarmee je met vrienden muziek kunt maken in de Chrome-browser op je computer. Het maakt niet uit of je een volleerd musicus of een beginnende muzikant bent, iedereen kan meedoen aan een JAMsessie.

Voordat je begint te spelen, kun je kiezen uit 19 verschillende instrumenten, van akoestische gitaren en basgitaren tot drumstellen en keyboards. Tijdens het JAMMEN kun je zo vaak als je wilt wisselen van instrument.

In de standaardmodus 'easy mode' kun je oefenen door op aparte snaren, drumpads of toetsen te klikken, maar je kan ook het werk voor je laten doen met de vier verschillende automatische speelfuncties. In de 'pro mode' kun je een instrument bespelen via je toetsenbord.

Nodig tot 3 vrienden uit voor een JAMsessie via de deelknoppen op deze site. Neem een voorbeeld aan de 'Keyboard Cat', die samen met zijn vrienden muziek maakt:JAM met Chrome is een Chrome-experiment waarbij de nieuwste webtechnologieën worden gebruikt, zoals de HTML5-functies webaudio-API, websockets, canvas en CSS3. Voor meer informatie over de technologieën die zijn gebruikt, klik je in de app op de technologie-link.

Stel nu je band samen op jamwithchrome.com.