Een Chrome-experiment in samenwerking met Disney’s Oz


Je hebt geen magische krachten nodig om het Pad met Gele Klinkers te bewandelen - je kunt gewoon in je favoriete browser het nieuwste Chrome-experiment ‘Find Your Way to Oz’ ontdekken! Het experiment is gemaakt in samenwerking met Disney en UNIT9, ter gelegenheid van de film Oz The Great and Powerful die vanaf 14 maart in de bioscoop draait. Met het experiment stap je in de voetsporen van de tovenaar zelf, die je leiden van een stoffig circus in Kansas naar een levendig land.

In het circus is er genoeg te doen om jezelf te vermaken: componeer je eigen muziek, maak en bewerk foto’s in een fotohokje, en maak je eigen film met een zoötroop. Op je weg naar Oz kom je ook een onheilspellende tornado tegen, maar als je deze weet te omzeilen, krijg je een exclusief fragment van de film te zien.

Een paar jaar geleden zou het nog onmogelijk zijn geweest om een Chrome-experiment zoals ‘Find Your Way To Oz’ te maken. Internet heeft zich echter verder ontwikkeld en kunnen ontwikkelaars en designers ongelofelijk mooie belevenissen creëren. De 3D-omgeving van ‘Find Your Way To Oz’ is gemaakt met nieuwe technologieën zoals WebGL en CSS3. Het geheel wordt geoptimaliseerd met rijke audio-effecten van Web Audio Application Programming Interface (API). Het fotohokje en de zoötrope zijn gemaakt met de getUserMedia-functie van WebRTC, dat sites toegang biedt tot de webcam en microfoon van jouw computer (met jouw toestemming).

Voor de beste ervaring met dit experiment heb je een redelijk nieuwe computer nodig met een webcam, een goede videokaart en een moderne browser, zoals Chrome, die WebGL en WebRTC ondersteunt. Voor gebruikers van tablets en smartphones hebben we een aangepaste maar even leuke versie, die je kunt gebruiken met de nieuwste versie van de Chrome-browser op een Android-apparaat, iPhone of iPad.

Als je meer wilt weten over dit experiment, of je wilt aansluiten bij het ontwikkelaars-circus, dan kun je meer vinden over de technologieën die zijn gebruikt op het Chromium-blog of in onze technische casestudy.

Begin je reis naar Oz via het Pad met Gele Klinkers op www.findyourwaytooz.com.