Google Currents vanaf vandaag beschikbaar met Nederlandse edities


Soms kan het een hele opgave lijken om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Gelukkig is er Google Currents — een app waarmee je vanaf je smartphone of tablets nieuwskanalen, weblogs en online magazines (‘edities’) kunt ontdekken, lezen en delen. Dit is zelfs mogelijk wanneer je offline bent. Currents bood al internationaal nieuws van talloze gerenommeerde edities zoals CBS Sports, The Guardian, en Forbes. Vandaag maken we Currents ook beschikbaar voor Nederlandse media, waaronder Nu.nl, NOS, RTL Nieuws, Elsevier en AT5.   
Categorieën doorbladeren
We hebben daarbij edities ondergebracht in categorieën, zodat het makkelijker is om je bestaande abonnementen te volgen en nieuwe edities te ontdekken. Zo kun je zoeken naar edities die aansluiten op jouw interesses in categorieën zoals Entertainment, Sport, Lifestyle enzovoort. Al je content wordt onderverdeeld in deze categorieën en is toegankelijk vanuit een zijbalk. Je kunt de edities binnen elke categorie rangschikken, zodat je favorieten bovenaan komen te staan.


We hebben het bovendien eenvoudig gemaakt om snel de belangrijkste artikelen voor al je edities binnen een bepaalde categorie te doorlopen. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen, is horizontaal swipen. Als je een abonnement hebt op meer dan een dozijn nieuwsedities, kun je snel door de hele categorie swipen om edities met artikelen van je gading te vinden.       


Edities doorlopen
Het is bovendien eenvoudig om nieuwskoppen van edities te doorlopen. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen, is verticaal swipen. Wil je de laatste nieuwsitems in AutoWeek zien? Swipe simpelweg door de nieuwskoppen. Als je een artikel hebt gelezen, kun je het als gelezen markeren. Zo wordt het nog eenvoudiger om nieuwe content te vinden wanneer je Currents gebruikt.


Nieuwsprimeurs doorbladeren
Om je te helpen om het laatste nieuws op te voet te volgen, maakt Google Currents gebruik van de technologie achter Google Zoeken om je de belangrijkste primeurs te tonen voor categorieën zoals Wereld, Entertainment, Sport en Wetenschap. Je zult nieuwe artikelen vinden over actuele onderwerpen die jouw belangstelling en Currents-edities ontdekken waarop je je kunt abonneren. De nieuwsprimeurs zijn aangepast aan je land en taal, zodat je alleen relevant nieuws krijgt te zien.

Currents optimaliseert edities om ervoor te zorgen dat ze er prachtig uitzien, ongeacht het type toestel dat je gebruikt. Artikelen knallen van je scherm dankzij grotere afbeeldingen en lay-outs die op slimme wijze zijn geoptimaliseerd voor je smartphone of tablet.

In april 2012 breidden we Google Currents op internationale schaal uit. Sindsdien hebben miljoenen lezers in alle delen van de wereld Currents gedownload. Ze lazen meer dan 700 edities van nieuwsuitgevers van tienduizenden zelf geproduceerde edities. Je kunt de nieuwe en verbeterde versie van de app nu downloaden via Google Play. De app is ook beschikbaar voor iOS.

Tonie Broekhuijsen, creative director digital content: ‘Sanoma Media werkt graag samen met Google als strategisch partner. Mobiel is de toekomst. Daar past Currents goed in. Wij zien aan het bezoek aan onze eigen sites dat smart phones en tablets steeds intensiever worden gebruikt.’  

Peter de Mönnink, CEO Reed Business Nederland & RBI International: ‘Wij zien samenwerking met Google Currents als een belangrijke stap om onze 'mobile presence' te verbreden en te vergroten. Met het doorplaatsen van een selectie van onze content wordt de gebruiker een bredere blik op het dagelijks nieuws geboden.’

Lara Ankersmit, hoofd nieuwe media NOS: 'Google Currents is voor ons een manier om onze content aan te bieden aan een mogelijk nieuwe gebruikersgroep. Een gebruikersgroep die op basis van beschikbare bronnen zelf zijn of haar 'nieuwsmagazine' samenstelt. Iets wat steeds meer gemeengoed wordt. Google Currents werkt prettig en simpel, zowel voor de gebruiker als voor ons. Ik ben heel benieuwd naar het toekomstige gebruik van Google Currents.'

Nederlandse uitgevers, die gebruik maken van Google Currents Producer, kunnen vanaf nu ook lokale content toevoegen voor een internationaal publiek, en ervoor kiezen in welke landen zij hun artikelen beschikbaar maken en het mogelijk maken deze automatisch te laten vertalen.

Gepost door Mussie Shore, Group Product Manager