Google+ Reacties nu ook op Blogger


Het lezen van en reageren op reacties kan een van de waardevolste aspecten van bloggen zijn: je bouwt er niet alleen een betere band met je lezers mee op, maar het kan je ook inspireren tot het schrijven van nieuwe blogberichten. De uitdaging ligt meestal in het volgen van alle discussies rondom je content, zowel op sociale netwerken zoals Google+ als op je eigen website. Maar dat maken we vanaf nu een stuk eenvoudiger.

Voortaan kun je Google+ reacties ook op je blog weergeven. Zodra je deze functie hebt ingeschakeld via je Blogger-dashboard, kun je profiteren van een aantal belangrijke voordelen:

Bekijk alle reacties op je blog en op Google+ op één plaats

Als je nu de reacties op je blog doorkijkt, zie je de activiteiten van rechtstreekse bezoekers en van mensen die je content bespreken op Google+. Bijvoorbeeld: als er op Google+ een openbare discussie wordt gevoerd over een van je artikelen, verschijnen die reacties en antwoorden ook onder je blog. Op die manier heb je interactie met meer lezers, allemaal op één plaats. 


Help lezers reageren en contact houden met hun kringen

Je bloglezers kunnen er nu voor kiezen openbaar te reageren of hun reactie alleen te delen met hun kringen op Google+. En als ze door blogreacties bladeren, kunnen ze ervoor kiezen om ze allemaal te bekijken, alleen de beste reacties, of alleen de reacties van mensen in hun kringen.

In alle gevallen krijgen jij en je lezers alleen de reacties te zien waarvoor je de toegangsrechten hebt. Door mensen dit soort keuzemogelijkheden te bieden, worden hun deelacties niet alleen specifieker, maar het kan ook leiden tot meer blogverkeer.

Als je aan de slag wilt met Google+ Reacties, ga je naar het tabblad 'Google+' in je Blogger-dashboard en vink je 'Google+ reacties inschakelen' aan. (Oudere reacties blijven gewoon zichtbaar in de nieuwe widget.) Je kunt ook naar het officiële Google-blog en Blogger Buzz gaan om Google+ Reacties in actie te zien.

Veel plezier met reageren!

Gepost door +Yonatan Zunger, hoofdingenieur