Google verbindt Nederlanders op 30 april


We hebben de handen ineen geslagen met het Nationaal Comité Inhuldiging en het ministerie van Buitenlandse Zaken om alle Nederlanders, in binnen- en buitenland, te verbinden rondom de troonswisseling op 30 april. Met een aantal initiatieven gaan we zoveel mogelijk van de 750.000 Nederlanders in het buitenland in contact met brengen met de feestvierders in ons land.


Felicitaties via Google Maps
Via wenswereldwijd.nl kunnen Nederlanders in het buitenland hun gelukswensen aan het Koningspaar overbrengen op een speciale kaart van Google Maps. De wens kan een foto of korte tekst zijn. Niet-Nederlanders die een band hebben met ons land kunnen via de Engelstalige versie een wens posten: wishesworldwide.com.

Bekende artiesten als DJ Armin van Buuren, wielrenner Thomas Dekker, sprinter Churandy Martina en dirigent Jaap van Zweden hebben al een wens verstuurd.Met het posten van hun persoonlijke wensen is de website vandaag in gebruik genomen door minister Lilianne Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, internetondernemer Ben Woldring van het Nationaal Comité Inhuldiging en directeur Pim van der Feltz van Google Benelux. Minister Ploumen wenste het koningspaar een welvarend handelsland toe. Ben Woldring gaf aan te hopen op een creatief en innovatief land met volop ruimte voor jonge ondernemers.


Van links naar rechts: Pim van der Feltz, Ben Woldring en Lilianne Ploumen


Google+ Hangout
Nederlanders in het buitenland verbinden we ook nog op een andere manier met de festiviteiten die op 30 april plaatsvinden. Google verzorgt samen met een aantal Nederlandse ambassades namelijk een serie van Google+ Hangouts, waarbij ambassades via Google+ videogesprekken kunnen laten zien wat er lokaal gebeurt. Deze gesprekken zijn online te bekijken via onder andere MijnDroomVoorOnsLand.nl en via YouTube. Ook worden de Hangouts getoond op 13 grote TV-schermen in het land, die door KPN zijn geplaatst.

Heeft u zelf familie of vrienden in het buitenland wonen en wilt u bijvoorbeeld samen de kroning bekijken? Dan kunt u ze uitnodigen voor een Hangout
via deze link.

Tim van de Rijdt, namens Google Nederland