Handmatige acties tegen webspam bekijken in Webmaster Tools

We proberen voor onze gebruikers spam te verwijderen uit de zoekresultaten. Dit doen we niet alleen door onze webspamalgoritmen te optimaliseren, maar ook door handmatig actie te ondernemen bij schendingen van onze kwaliteitsrichtlijnen. Veel webmasters willen weten of er een handmatige webspamactie is uitgevoerd voor hun sites. Daarom introduceren we vandaag een nieuwe functie die daarbij kan helpen. De viewer voor handmatige acties in de Webmaster Tools geeft informatie weer over handmatige webspamacties die rechtstreeks effect hebben op de positie van een site in de zoekresultaten van Google. Wilt u deze functie proberen, ga dan naar Webmaster Tools en klik op de link 'Handmatige acties' bij 'Zoekverkeer'.

U krijgt waarschijnlijk het bericht te zien dat er geen handmatige webspamacties zijn gevonden Uit een recente analyse van onze index bleek dat minder dan 2% van alle door ons waargenomen domeinen handmatig verwijderd is vanwege webspam. Als u het bovengenoemde bericht te zien krijgt, is er geen handmatige actie zoals een verwijdering of rechtstreekse positieverlaging (degradatie) toegepast op uw site.

Als uw site tot de minderheid behoort waarvoor we wel een handmatige spamactie hebben uitgevoerd, is de kans groot dat we dit al hebben gemeld in Webmaster Tools. We blijven deze meldingen nog steeds weergeven, maar u kunt nu ook een live controle uitvoeren via onze interne webspamsystemen. Dit is wat u te zien kunt krijgen als Google een handmatige actie onderneemt tegen een specifiek gedeelte van een site vanwege 'door gebruikers gegenereerde spam'.In dit voorbeeld ziet u dat de actie niet voor de hele site geldt, maar dat er een 'gedeeltelijke overeenkomst' is. Een gedeeltelijke overeenkomst betekent dat de actie alleen van toepassing is op een specifiek gedeelte van een site. In dit geval heeft de webmaster het probleem dat andere mensen spam achterlaten op mattcutts.com/forum/. Door dit veelvoorkomende probleem op te lossen, kan de webmaster niet alleen de positie van zijn forum in de zoekresultaten van Google verhogen, maar ook de ervaring van zijn gebruikers verbeteren. Klik op de link 'Meer informatie' voor nieuwe bronnen voor het oplossen van problemen.

Zodra u de schendingen van de kwaliteitsrichtlijnen van Google heeft verholpen, is de volgende stap een verzoek tot heroverweging indienen. Met deze nieuwe functie is het indienen van verzoeken tot heroverweging een stuk eenvoudiger en efficiƫnter geworden. Wanneer u nu naar de pagina voor verzoeken tot heroverweging gaat, kunt u controleren of er handmatige acties zijn uitgevoerd voor uw site. U hoeft alleen een verzoek tot heroverweging in te dienen als er een handmatige actie is toegepast op uw site. Als er een webspam probleem wordt gemeld dat u moet oplossen, kunt u dat rechtstreeks vanaf de pagina 'Handmatige acties' doen door op 'Een beoordeling aanvragen' te klikken.

De viewer voor handmatige acties is een veel gevraagde functie die we nu hebben toegevoegd. We hopen dat deze functie een geruststelling vormt voor de overgrote meerderheid van de webmasters die zich geen zorgen hoeft te maken. Voor het kleine aantal mensen met echte webspam problemen die ze moeten aanpakken, hopen we dat deze nieuwe informatie de oplossing van het probleem versnelt. Als u vragen heeft, kunt u het Helpforum voor webmasters bezoeken of onze 'Kantooruren' (In het Engels) bekijken.

Geplaatst door Matt Cutts, Distinguished Engineer