Veelgestelde vragen over rel="author"

Met Auteurschap kunnen gebruikers nuttige informatie ontdekken door inhoud uit te lichten van auteurs die ze mogelijk interessant vinden. Als u een auteur bent, kunt u gebruikers helpen uw inhoud te vinden door u aan te melden voor Auteurschap. Bovendien kunnen gebruikers op uw auteursvermelding klikken om andere artikelen te bekijken die u heeft geschreven of om u te volgen op Google+. Zo eenvoudig is het! Maar er zijn zoals altijd wel een aantal gevorderde vragen die we graag willen beantwoorden... :)


Auteurschap in zoekresultaten van een van mijn collega’s, John Mueller

Wanneer lezers op op de auteursvermelding in de zoekresultaten te klikken, krijgen ze meer artikelen en een Google+ profiel te zien

Actuele vragen over Auteurschap
1. Op wat voor soort pagina's is Auteurschap toepasbaar?
Goede vraag! U kunt de kans vergroten dat we auteurschapsinformatie voor uw site weergeven, door alleen auteurschapmarkeringen te gebruiken op pagina's die aan de volgende criteria voldoen:
  • De URL/pagina bevat één artikel (of vervolgversies van het artikel) of één inhoudsitem van dezelfde auteur. Dit betekent dat de pagina geen lijst met artikelen of een doorlopend bijgewerkte feed mag bevatten. Als er regelmatig een andere auteur op de pagina wordt weergegeven, is de annotatie niet meer nuttig voor gebruikers en is de kans kleiner dat deze wordt weergegeven.
  • De URL/pagina bestaat voornamelijk uit inhoud die is geschreven door de auteur.
  • Er wordt een duidelijke auteursvermelding op de pagina weergegeven waarin wordt vermeld dat de auteur het artikel heeft geschreven en deze persoon dezelfde naam gebruikt als in zijn Google+ profiel.
2. Kan ik een bedrijfsmascotte als auteur gebruiken en een annotatie met dit auteurschap laten weergeven in de zoekresultaten? Voor mijn ongediertebestrijdingsbedrijf wil ik graag schrijven als 'De rattenvanger van Hamelen'.
Het staat u vrij artikelen te schrijven zoals u dat zelf wilt: uw gebruikers kunnen uw idee wellicht uitstekend waarderen. Wat een auteurschapsannotatie in de zoekresultaten betreft, toont Google liever de naam van een echte persoon die de inhoud heeft geschreven. Op die manier geeft een auteurschapsannotatie beter aan dat een zoekresultaat het perspectief van een persoon is, waardoor de tekst geloofwaardiger voor gebruikers is.
Omdat we met deze functionaliteit echte mensen willen laten zien, moet u de auteurschapsmarkering koppelen aan het profiel van een individu en niet aan de Google+ pagina van een bedrijf.
3. Als ik Auteurschap gebruik voor artikelen die beschikbaar zijn in verschillende talen, zoalsvoorbeeld.com/en/artikel1.html voor het Engels en voorbeeld.com/fr/artikel1.html voor de Franse vertaling, moet ik dan een link naar twee afzonderlijke Google+ profielen van de auteurs in beide talen toevoegen?
In uw scenario zouden beide artikelen:
voorbeeld.com/en/artikel1.htmlen
voorbeeld.com/fr/artikel1.htmlnaar hetzelfde Google+ profiel moeten verwijzen in de voorkeurstaal van de auteur.
4. Is het mogelijk twee auteurs voor één artikel toe te voegen?
In de huidige zoekinterface voor gebruikers ondersteunen we maar één auteur per artikel, blogbericht, enzovoort. We zijn nog op zoek naar de ideale oplossing voor onze gebruikers wanneer meerdere auteurs worden vermeld.
5. Hoe kan ik voorkomen dat Google auteurschapsgegevens weergeeft?
De snelste manier om een auteurschapsannotatie te voorkomen, is ervoor te zorgen dat het Google+ profiel van de auteur niet vindbaar is in de zoekresultaten. Als u uw profiel wel in de zoekresultaten wilt houden, kunt u profiel- of bijdragerslinks naar de website verwijderen, of de markering verwijderen zodat die geen link meer vormt met uw profiel.
6. Wat is het verschil tussen rel=author en rel=publisher?
Met rel=publisher kan een bedrijf één identiteit ontwikkelen door de bedrijfswebsite (vaak de startpagina) te koppelen aan de Google+ pagina van het bedrijf. Met rel=author kunnen individuen (auteurs dus) hun afzonderlijke artikelen op een URL of website aan hun Google+ profiel te koppelen. Hoewel rel=author en rel=publisher beide linkrelaties zijn, zijn ze in feite volledig onafhankelijk van elkaar.
7. Kan ik Auteurschap gebruiken voor de vastgoedvermeldingen of productpagina's op mijn site wanneer een van mijn medewerkers de beschrijving heeft aangepast?
Auteurschapsannotaties zijn nuttig voor gebruikers omdat ze aangeven dat de pagina de mening of analyse van een echte persoon over een onderwerp bevat. Omdat vastgoedvermeldingen en productpagina's niet echt op perspectieven of analyses georiënteerd zijn, raden we u in deze gevallen af Auteurschap te gebruiken. Een artikel over producten dat extra commentaar en inzichten biedt, zoals 'Camera X of camera Y: een productvergelijking op de Veluwe', zou wel Auteurschap kunnen bevatten.
Heeft u nog andere vragen, ga dan naar het Webmasterforum om antwoorden te vinden of uw vragen zelf te stellen.

Geschreven door Maile Ohye, Developer Programs Tech Lead