Het Torentje toegevoegd aan Google Street View

De Nederlandse premier geeft via Street View een kijkje in zijn kantoor. Dit betekent dat het mogelijk is om een virtuele wandeling te maken in het Torentje, de Trêveszaal, de Statenzaal, de Blauwe Zaal en de centrale hal van Binnenhof 19. 

Het was eerder al mogelijk om op deze manier een aantal Nederlandse musea te bezoeken. Eerder stelden onder meer het Witte Huis, het Canadese parlement en het kantoor van de Belgische premier in de Wetstraat 16 de deuren open voor het publiek.

Afbeelding van de Trêveszaal

In het Torentje is sinds 1982 de werkkamer van de minister-president gehuisvest. De Trêveszaal is sinds 1977 de vaste vergaderzaal van de (rijks)ministerraad. De Trêveszaal en de ernaast gelegen Statenzaal worden ook gebruikt voor officiële ontvangsten. De Blauwe Zaal wordt door adviseurs van de minister-president gebruikt als vergaderruimte. De centrale hal van Binnenhof 19 is bekend van de persconferenties die de minister-president hier met enige regelmaat geeft. Je leest hier meer over de verschillende gebouwen van het Binnenhof.

Wil je meer weten over bijzondere Street View-locaties, klik dan hier.
Een overzicht van overheidsgebouwen en residenties in Street View staat hier.
Gepost door Mark Jansen namens Google Nederland