Nu ook muziek verkrijgbaar via Google Play in NederlandStel je het eens voor: je treft een leuk nummer op je computer aan en voegt het toe aan je muziekbibliotheek. Vervolgens is de track direct beschikbaar op je telefoon en tablet en klaar om beluisterd te worden. Zonder dat je met kabels hoeft te stoeien of iets moet synchroniseren. Dit is nu mogelijk, want vandaag beleeft Google Play Music zijn Nederlandse introductie. Deze dienst biedt je de mogelijkheid om je muziekcollectie op internet onder te brengen en nieuwe muziek aan te schaffen. Je kunt ook voor een All Access-abonnement kiezen, zodat je naar alle muziek in de enorme Google Play-collectie kunt luisteren, vanaf elke computer en elk mobiel apparaat.

Google Play Music biedt je de mogelijkheid om tot 20.000 nummers uit je muziekcollectie gratis op internet op te slaan, zodat je ernaar kunt luisteren vanaf je smartphone, tablet of computer. Je treft er ook een muziekwinkel aan met meer dan 18 miljoen tracks van alle grote platenmaatschappijen en duizenden onafhankelijke labels. Zo kun je jouw muziekcollectie steeds verder uitbouwen. 

En wat je ook zeker eens moet proberen, is onze nieuwe muziekdienst All Access. Als je een maandabonnement neemt, krijg je onbeperkte toegang tot een enorme verzameling muziek die je op alle mogelijke apparaten kunt beluisteren. En het mooie is dat je al deze nummers kunt ‘vastpinnen’, zodat ze op je telefoon of tablet beschikbaar blijven als je offline bent of je even geen internetverbinding hebt.

All Access biedt je de mogelijkheid om een nieuw persoonlijk radiostation te creëren op basis van alle nummers, artiesten en groepen waar je gek op bent. Zonder advertenties. Daarnaast kun je aanbevelingen raadplegen van ons team van experts of nieuwe muziek ontdekken door op genre te zoeken. Op het tabblad “Nu luisteren” zie je in één oogopslag al je favoriete artiesten en radiozenders, zodat je er direct naar kunt luisteren zodra je jouw persoonlijke muziekbibliotheek opent.

Je kunt All Access nu een maand op proef nemen. Daarna betaal je slechts 7,99 euro per maand. Het normale tarief voor gebruikers die zich aanmelden na 15 november 2013 bedraagt 9,99 euro per maand, met een gratis proefperiode van 30 dagen.

Met de introductie van de nieuwe muziekdienst wordt Google Play nog meer een ultieme bestemming voor online entertainment, een plek waar je al je favoriete apps, games, boeken en muziek kunt vinden, zodat je ervan kunt genieten op je smartphone of tablet met Android en ze kunt delen met vrienden en familie.

Sami Valkonen, Head of International Music Partnerships, Google Play