Indoor Google Maps nu ook beschikbaar in Nederland


Google Maps was altijd al een ideale bondgenoot om een route te plannen en leuke buurten te ontdekken, zelfs op straatniveau met de toevoeging van Street View. Vanaf vandaag breidt Google de functionaliteit van Google Maps in Nederland nog verder uit met de introductie van ‘indoor Google Maps’ voor Android.

Je kent het wel: je bezoekt een toeristische attractie of een museum, maar raakt het spoor bijster en net dan is er geen kaart beschikbaar of iemand in de buurt die je de weg kan wijzen. Voor meerdere locaties in Nederland zijn vanaf vandaag indoor kaarten beschikbaar in Google Maps, waarmee je gemakkelijk de ingang vindt, te weten komt op welke verdieping je bent of wat de kortste weg is naar een andere ruimte - en dat allemaal via je mobiele telefoon.

Indoor Google Maps is beschikbaar voor een brede selectie locaties, waaronder winkelcentra, universiteiten, musea en voetbalstadions. Eigenaren van gebouwen kunnen zelf een eigen kaart uploaden.

Van links naar rechts: Winkelcentrum Hoog Catharijne, Eindhoven Airport en Utrecht Centraal

Een groot aantal locaties is beschikbaar vanaf vandaag. Hieronder zijn 14 grote treinstations, het Van Gogh Museum, Rijksmuseum en het Stedelijk Museum. Ook de Amsterdam Arena, PSV Philips Station en De Kuip zijn toegevoegd. Hetzelfde geldt voor Eindhoven Airport, vijf winkels van Albert Heijn en Bijenkorf en Universiteit Twente. Ook veel winkelcentra, waaronder Citymall Almere en Hoog Catharijne vormen onderdeel van Google indoor Maps.

Indoor Google Maps is automatisch beschikbaar in de laatste versie van Google Maps. Inzoomen op een gebouw waarvoor een indoor kaart beschikbaar is, volstaat. Het bekende ‘blue dot’-icoontje geeft je locatie aan en de interface detecteert ook automatisch de etage wanneer je in een gebouw met meerdere verdiepingen bent.

In dit demofilmpje ontdek je alvast hoe indoor Google Maps precies werkt.

Namens Google Nederland, Mark Jansen