Chromecast nu ook verkrijgbaar in Nederland

Superhelden, rotsduikers, onbevreesde verslaggevers of popsterren — wat je ook wilt kijken, met Chromecast kun je met de grootste eenvoud je favoriete content vanaf een smartphone, tablet of laptop laten afspelen op het grootste scherm in huis: de televisie. Sinds we Chromecast in de Verenigde Staten introduceerden hebben we ons aanbod uitgebreid met nog meer van je favoriete apps en websites. We hopen dat dit aanbod zal blijven groeien, en stellen ons ten doel om Chromecast naar meer mensen in alle delen van de wereld te brengen. We kunnen nu met trots aankondigen dat Chromecast vanaf vandaag beschikbaar is in nog eens 11 landen: Nederland, Canada, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Italië, Noorwegen, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zweden.

Chromecast biedt ondersteuning voor al je favoriete apps, zoals YouTube, Google Play Movies, Google Play Music en Netflix. We werken daarnaast samen met lokale aanbieders om nog meer boeiende films en televisieprogramma’s naar Chromecast te brengen. Je kunt simpelweg je favoriete content naar je televisie uitzenden (casten), achterover leunen en samen genieten van het kijkplezier op een groot formaat scherm.

plaatjecc.png
Chromecast kun je in een paar minuten instellen, en het apparaat blinkt uit door zijn gebruikseenvoud. Na de installatie kun je op je smartphone, tablet of laptop naar content zoeken en deze naar je televisie uitzenden. Je kunt je mobiele apparaat gebruiken voor het afspelen of pauzeren van content en om het volume te regelen van de muziek die je streamt.

In tegenstelling tot andere streaming-oplossingen biedt Chromecast je de vrijheid om te multitasken. Zo kun je een e-mailbericht verzenden of je sociale netwerken raadplegen terwijl je volgt wat er op het televisiescherm gebeurt. Chromecast werkt in combinatie met een groot aantal platforms, zoals tablets en smartphones met Android, iPads, iPhones, Chrome voor Mac OS en Windows en tal van Chromebooks.

Chromecast wordt met de dag beter. Kort geleden hebben we Chromecast opengesteld voor ontwikkelaars, en in een paar weken tijd hebben zich wereldwijd meer dan 3.000 programmeurs aangemeld om hun apps en websites geschikt te maken voor Chromecast. Binnenkort kun je dus kiezen uit een steeds groter aanbod van televisieprogramma’s, films, video’s, sporten, muziek en games. Wil je op de hoogte blijven van de laatste apps die geschikt zijn voor Chromecast? Surf dan naar deze pagina.

Vanaf vandaag kun je Chromecast aanschaffen via Google Play.

Veel plezier met casten!

Gepost door: Mario Queiroz, vice president product management, Chromecast