Google Media Tools nu ook in het Nederlands beschikbaar

Journalisten maken reeds gebruik van het internet en de tools van Google om nieuws te brengen, gegevens te visualiseren en hun vertelvaardigheden te verbeteren. Om journalisten overal ter wereld in staat te stellen om op nieuwe en boeiende manieren verslag te doen, hebben we Google Media Tools uitgebracht in 16 talen, waaronder het Nederlands.



Media Tools is een centrale bestemming die journalisten van elk ervaringsniveau en met elk specialisme in staat stelt om op meer manieren met hun doelgroep te communiceren. Daarbij kun je gebruikmaken van een breed scala aan hulpmiddelen, van Google Maps tot Google+ en YouTube. Je vindt er ook tips en trucs om technologie een deel van het zware werk van de dagelijkse journalistieke praktijk te laten doen. De website laat daarnaast zien hoe je als journalist een beroep kunt doen op de kracht van internet om een nieuw publiek te bereiken en meer impact te maken.

De komende maanden zullen we meer hulpmiddelen aan Google Media Tools toevoegen, waaronder case studies, tutorials en aanvullende uitleg. We zijn zeer benieuwd naar je feedback!

Gepost door Daniel Sieberg, hoofd Media Outreach bij Google