Laat Google je gids zijn tijdens het WK met real-time trends

Je kunt nu extra genieten van hét sportevenement van het jaar door een beroep te doen op een aantal nieuwe functies in Google Zoeken. Voor het eerst tref je hier live uitslagen, actuele teamstatistieken en de laatste hoogtepunten aan. Daarnaast kun je de laatste ontwikkelingen volgen met Google Trends.

Alle wedstrijden en elk hoogtepunt
Met je telefoon, tablet of pc kun je real-time WK-updates van Google raadplegen, zodat je alle ontwikkelingen op de voet kunt volgen. Zoek simpelweg op [WK 2014] of [Nederland WK 2014] voor informatie zoals de opstelling van het Nederlands elftal, tussenstanden en de laatste doelpogingen en spelersstatistieken. Klik om te wisselen tussen klassementen, speeltijden, teams, spelers enzovoort. Tijdens live wedstrijden krijg je ook een tijdslijn te zien met alle belangrijke momenten, zodat je niets van de actie mist.

Een andere primeur voor het WK van dit jaar is dat je niet eens hoeft te zoeken om het laatste nieuws over je favoriete teams te vinden. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen, is Google Now openen. Daar kun je kaarten raadplegen met statistieken over elke wedstrijd en links naar meer informatie.


Wat is er trending?
Voor het eerst zul je worden getrakteerd op een Google Trends-ervaring die speciaal is ontwikkeld om je te informeren over spelers, teams en voetbalmomenten die wereldwijd de aandacht trekken. Op google.nl/worldcup kun je nu trends verkennen voor alle 32 landen die aan het wereldkampioenschap deelnemen.

  • Stemming: Ontdek aan de hand van zoektrends en publieke gesprekken op Google+ hoe een heel land zich voelt — optimistisch of juist op van de zenuwen.
  • Wereldwijde focus: Voor elke wedstrijd kun je in Google Zoeken nagaan welk team wereldwijd het meest tot de verbeelding spreekt.
  • Belangrijke vragen: Wil je meer over een penalty weten? Je bent vast niet de enige! Raadpleeg de trending vragen waar mensen naar zoeken voor elk deelnemend land, zowel voor als na de aftrap.
  • Opkomende spelers: Kom te weten welke spelers de moeite waard zijn om te volgen en 
    hoe ze qua zoekpopulariteit scoren ten opzichte van hun teamgenoten:


Gepost door Lea Stolowicz, product manager Google