Ontdek je omgeving met Google Maps

De beste tips voor een nieuwe hotspot in de buurt of het dichtstbijzijnde restaurant op vakantie zijn nu binnen handbereik met Google Maps. Vanaf deze week kan iedereen, op plekken waar dit beschikbaar is, met de knop ‘Verkennen’ zich een echte kenner wanen van onbekende steden, of nieuwe idee├źn opdoen in zijn eigen wijk met de Google Maps-app voor Android en iOS.


Met de ‘Verkennen’-knop kun je niet alleen te weten komen wat er in de buurt te doen is, maar ook hoe ver je moet lopen of rijden naar de plek van bestemming. De suggesties zijn gebaseerd op het tijdstip en op het weer, dus hoef je je geen zorgen te maken of je op tijd bent voor het ontbijt of dat je een nat pak haalt als je een park gaat bezoeken. Je krijgt de beste tips als je ‘Locatiemelding’ en ‘Locatiegeschiedenis’ aan hebt staan.Via Google Maps kun je desgewenst altijd meer informatie opvragen. Zo kun je recensies lezen, reistijden opvragen of de plek opslaan, zodat je deze later weer makkelijk kan  terugvinden.


De volgende keer dat je een lunchafspraak maakt met vrienden of je recensies wilt lezen van het restaurant bij jou op de hoek, hoef je alleen maar je Google Maps-app te openen.


Eerder maakten we deze functie al beschikbaar in onder meer het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Spanje, dus ook daar kun je nieuwe plekken ontdekken met de ‘Verkennen-’functie.


Gepost namens Google Nederland, Mark Jansen