RISE Awards: maak jongeren enthousiast voor beta-vakken

Technologie en de jeugd zijn belangrijk voor de toekomst. Op het moment zijn er echter te weinig jongeren die de mogelijkheid of aanmoediging krijgen om relevant onderwijs te volgen, terwijl het juist van groot belang is om ze tijdens de middelbare school kennis te laten maken met informatica en ze te steunen een computeropleiding te beginnen.

Google heeft daarom de RISE Awards in het leven geroepen. Met schenkingen tussen de $15,000 en $50,000 steunen we organisaties overal ter wereld die meisjes en ondervertegenwoordigde minderheden stimuleren om informaticaopleidingen te volgen. Onze RISE-partners hebben als doel om jongeren te inspireren, onderwijzen en enthousiast te maken voor informatica via buitenschoolse activiteiten.

In 2014 ontvingen 42 organisaties RISE Awards, waaronder het Nederlandse VHTO dat een prachtige wedstrijd opzette, Digibattle. Hierdoor gingen talloze middelbare scholieren in ons land enthousiast aan de slag met het bouwen van hun eigen apps. De projecten verschilden van het opzetten van programmeerclubs in Europa tot jongeren kennis laten maken met web development tijdens een zomerkamp in Afrika. In april kwamen alle partners samen tijdens een wereldwijde conferentie waar de nadruk lag op het uitwisselen van idee├źn en samenwerkingen opzetten tussen de organisaties.

Volgend jaar willen we weer samenwerken met enthousiaste organisaties. Je kunt je organisatie tot en met 30 september 2014 hier aanmelden. Voor meer informatie over de voorwaarden kun je terecht op onze website.

Gepost door Mark Jansen, namens Google Nederland