Oranjezaal toegevoegd aan Street View

Vanaf vandaag kunnen kunstliefhebbers hun hart ophalen door een kijkje te nemen in de Oranjezaal van Paleis Huis ten Bosch. Want we hebben deze prachtige zaal toegevoegd aan onze collectie van bijzondere plekken op Street View, waardoor het mogelijk is een virtuele wandeling te maken door deze prachtige ruimte.

De Oranjezaal werd na een restauratie in 2001 opnieuw in gebruik genomen. De zaal, die dateert uit 1652, is een eerbetoon aan stadhouder Prins Frederik Hendrik. De wanden van de zaal tonen prachtige schilderijen die momenten uit zijn leven weergeven. Prins Frederik Hendrik had een belangrijke rol bij de totstandkoming van de Vrede van Munster van 1648.

Dit verdrag betekende het einde van de tachtigjarige oorlog en leidde tot de erkenning van de Nederlandse Staat. In maart kwam de Oranjezaal in het nieuws tijdens de wereldtop in Den Haag, toen de zaal indruk maakte op wereldleiders tijdens een ontvangst van Koning Willem-Alexander.


Eerder gaf de Nederlandse premier via Street View een kijkje in zijn kantoor. Dit betekende dat het mogelijk is om een virtuele wandeling te maken in het Torentje, de Trêveszaal, de Statenzaal, de Blauwe Zaal en de centrale hal van Binnenhof 19. Ook voegden we onlangs de Tweede Kamer toe.Wil je meer weten over bijzondere Street View-locaties, klik dan hier.
Een overzicht van overheidsgebouwen en residenties in Street View staat hier.

Gepost door Mark Jansen, namens Google Nederland