Doe de beveilingscontrole op Safer Internet Day

Veilig gebruikmaken van het internet is een onderwerp dat steeds meer aandacht krijgt. En met recht: een onderzoek van Gallup dat werd gehouden in oktober 2014 wees uit dat meer mensen zich zorgen maken over het hacken van hun account dan over het inbreken in hun huis.

Veiligheid is altijd een van Googles hoogste prioriteiten geweest. Zo identificeert onze Safe Browsing-technologie onveilige websites en krijgen gebruikers een waarschuwing te zien als ze proberen zo’n website te bezoeken. Hiermee hebben we al meer dan 1 miljoen gebruikers van Chrome, Firefox en Safari beschermd. Met ‘Authenticatie in twee stappen’ voert een gebruiker een extra verificatie uit om toegang te krijgen tot een account. Dat werkt dus als een soort tweede slot op de deur. Daarnaast publiceren onze onderzoeksteams regelmatig hun bevindingen over criminele onlineactiviteiten, bijvoorbeeld over hackers van Gmail-accounts, om zo mensen te waarschuwen en informeren.

We doen er alles aan om onze gebruikers en hun data veilig te houden, maar je kunt zelf ook maatregelen nemen om jezelf te beschermen op het web. Doe vandaag, op Safer Internet Day, deze beveiligingscontrole. Dit is een makkelijke en snelle manier om de beveiligingsinstellingen van je Google-account te controleren.

Dit zijn enkele belangrijke punten die je kunt checken tijdens je beveiligingscontrole:

  • Recente activiteit: Dit is een kort overzicht van de laatste keren dat je inlogde op je Google-account. Als je hier activiteiten ziet met een locatie of apparaat dat je niet herkent, verander dan onmiddellijk je wachtwoord.
  • Accountrechten: Hier vind je de apps, websites en apparaten die verbonden zijn aan je Google-account. Bekijk de lijst en verzeker jezelf dat ze allemaal vertrouwt (en gebruikt). Je kunt hier het beste een oude telefoon of app die je nooit gebruikt verwijderen.


Het kost maar een aantal minuten om te checken of je gegevens kloppen en up-to-date zijn. Ga daarom naar je accountinstellingen en doe vandaag nog de beveiligingscontrole.


Gepost door: Andreas Tuerk, Product Manager

Update: gebruikers die voor 17 februari hun beveilingscontrole voltooien, krijgen 2 GB aan extra opslagruimte voor hun Google Drive.