Google for Nonprofits uitgebreid in Nederland, België en Luxemburg

Vanaf vandaag maken we het Google for Nonprofits-programma beschikbaar in Nederland, België en Luxemburg. We doen dit in samenwerking met TechSoup. Google for Nonprofits is nu beschikbaar in de bovengenoemde landen en biedt daarmee ondersteuning aan duizenden non-profitorganisaties in de regio.

Organisaties met ANBI-status kunnen zich aanmelden voor het Google for Nonprofits-programma in Nederland, België en Luxemburg, om gratis toegang te krijgen tot producten en tools zoals:

  • Google for Work: gratis gebruik van tools om als organisatie effectief samen te werken, zoals Gmail, Documenten, Spreadsheets, Calendar en nog veel meer.
  • Google Ad Grants: Gratis AdWords-advertenties om je website op Google te promoten door een advertentie weer te geven naast de meest relevante zoekopdrachten.
  • YouTube Nonprofit Program: toegang tot professionele mogelijkheden om je YouTube-kanaal in de schijnwerpers te zetten.

Een aantal organisaties in de Benelux maakte al gebruik van Ad Grants, maar we breiden vanaf vandaag de mogelijkheden uit met de genoemde programma's voor YouTube en Google for Work.

Een groot aantal non-profitorganisaties in alle delen van de wereld doet reeds een beroep op deze programma’s om nieuwe vrijwilligers aan te trekken, fondsen te werven en de publieke aandacht op hun werk te vestigen.

Het Vlaamse Kruis, een Belgische non-profitorganisatie die al sinds 1927 actief is, stelt zich ten doel om efficiënte eerste hulp beschikbaar te maken in heel Vlaanderen. Het Vlaamse Kruis deed recentelijk een beroep op Google Ad Grants om een groter publiek te bereiken.

"Ruchtbaarheid geven aan onze activiteiten vormt een belangrijk aspect van onze missie. We hebben namelijk behoefte aan een voortdurende instroom van nieuwe vrijwilligers, schenkingen en andere vormen van ondersteuning. Met Google AdWords kunnen we aanzienlijk meer bezoekers naar onze website trekken. Dit resulteert in meer online informatieverzoeken. Google AdWords for Non-Profits stelt ons in staat om gebruik te maken van een dienst van wereldformaat, zonder dat het onze organisatie ook maar een cent kost," aldus Peter Jensen van Het Vlaamse Kruis.

1.jpeg

Gezien de resultaten die organisaties zoals Het Vlaamse Kruis hebben weten te boeken, kunnen we niet wachten om samen te werken met meer non-profitorganisaties in Nederland, België en Luxemburg op basis van het vandaag gelanceerde Google for Nonprofits.

Gepost door: Clemmentijn Treinen en Heleen Blom, Google Benelux