Een nieuwe aanpak voor foto's

Elke seconde van de dag leggen mensen over de hele wereld hun herinneringen vast via foto's en video's. De mensheid heeft triljoenen foto's genomen, en alleen al dit jaar zal nog een triljoen foto's volgen.

Maar hoe meer momenten we vastleggen, hoe moeilijker het wordt om deze herinneringen opnieuw te beleven. Foto's en video's staan verspreid over mobiele apparaten, oude computers, vaste schijven en online diensten, waardoor het vrijwel onmogelijk is om op het gewenste moment die ene foto te vinden. Bovendien kunnen de frustraties hoog oplopen wanneer u in één keer een groot aantal foto's wilt delen, omdat er dan speciale apps en inloggegevens nodig zijn.

Wij willen het beter aanpakken. Daarom introduceren we vandaag Google Foto's, een nieuw, zelfstandig product waarmee u al uw foto's en video's kunt bewaren, de bestanden kunt ordenen, de momenten opnieuw kunt beleven en tegelijkertijd alles wat van belang is, kunt delen en opslaan.


Eén locatie voor al uw foto's en video's
Google Foto's biedt u een eigen privélocatie waar u een leven aan herinneringen kunt bewaren en die toegankelijk is vanaf elk apparaat. Er wordt automatisch een back-up gemaakt en de foto's en video's worden vanzelf gesynchroniseerd, zodat u zeker weet dat uw foto's veilig zijn en beschikbaar zijn op al uw apparaten.

En wanneer we het over een heel leven aan herinneringen hebben, bedoelen we dat ook. U kunt met Google Foto's nu gratis onbeperkt foto's en video's van hoge kwaliteit opslaan en hier back-ups van maken. We behouden de oorspronkelijke resolutie tot maximaal 16 MP voor foto's en 1080p high-definition voor video's en slaan gecomprimeerde versies van foto's en video's op in een prachtige resolutie van afdrukkwaliteit. Bezoek ons helpcentrum voor meer informatie.

Momenten ordenen en opnieuw beleven
Google Foto's ordent uw herinneringen automatisch op basis van de locatie en andere belangrijke zaken. U hoeft ze niet te taggen of te labelen en u hoeft geen moeite meer te doen om albums te maken. Wanneer u een bepaalde opname zoekt, kunt u met een eenvoudige zoekopdracht meteen vrijwel elke foto vinden, of het nu om uw hond, het verjaardagsfeestje van uw dochter of uw favoriete strand in Spanje gaat. Bovendien zijn al deze automatisch gemaakte groeperingen privé, zodat alleen u ze kunt bekijken.

U kunt met de app ook snel foto's bewerken en ze op nieuwe manieren combineren om de bijzondere momenten in uw leven opnieuw te beleven. U kunt met één tik wijzigingen aanbrengen die zijn gebaseerd op de kleur, belichting en het onderwerp van de foto om de weergave te optimaliseren. Druk op de knop '+' om onder andere eigen collages, animaties en films met muziek eronder te maken.

Als u naar links veegt, opent u de Assistent-weergave, waar we suggesties geven voor nieuwe dingen die u met uw foto's en video's kunt maken, zoals een collage of verhaal op basis van de reis die u onlangs heeft gemaakt. Nadat u een voorbeeld van de creatie heeft weergegeven, kunt u deze bewaren, bewerken of verwijderen. 


Eenvoudig belangrijke zaken opslaan en delen
Met Google Foto's kunt u de foto's en video's naar wens via verschillende services delen, van Hangouts en Twitter tot WhatsApp. Maar zelfs dan is het nog best lastig om een groot aantal foto's alleen met vrienden en familie te delen en de foto's die met u worden gedeeld, te bewaren. Vaak moet u veel downloaden en de bestanden weer uploaden naar verschillende services. Wij willen het delen makkelijker en betrouwbaarder maken.

Met Google Foto's kunt u voor elke gewenste reeks foto's en video's of elk album eenvoudig een link maken om in één keer honderden foto's te delen. De ontvanger kan de gedeelde items zonder speciale app of inloggegevens bekijken en de beelden van hoge kwaliteit met één tik opslaan in de eigen bibliotheek. Het is nu dus een stuk eenvoudiger om die foto's te bewaren die voor u belangrijk zijn, zelfs wanneer u ze niet eigenhandig heeft gemaakt.Als u Google Foto's wilt uitproberen: we maken de app beschikbaar via Android, iOS en de browser. Met deze introductie hebben we een grote stap gezet om veel van de frustraties met betrekking tot het opslaan, bewerken en delen van uw herinneringen weg te nemen. Maar we hebben nog veel meer voor u in petto. Terwijl u foto's en video's blijft maken, blijven wij ons best doen om ervoor te zorgen dat u ze gemakkelijk kunt opslaan, delen en herbeleven.Geplaatst door Anil Sabharwal, hoofd van Google Foto's