Google houdt je persoonlijke gegevens veilig en geheim en geeft je de regie in handen

Je kent het wel…
Je bent op zoek naar werk en wil niet dat iedereen je privéfoto’s op internet kan zien.
Je bent je smartphone verloren en wilt je persoonlijke gegevens op afstand wissen.
Je twijfelt over het downloaden van een app die om wel heel veel informatie vraagt.

Elke dag opnieuw maken we keuzes die van invloed zijn op onze online privacy en veiligheid. De meeste mensen hebben echter niet het gevoel dat ze daar voldoende grip op hebben. Uit een recente enquête door Pew blijkt dat 93 procent van de respondenten het belangrijk vindt om controle uit te kunnen oefenen op de toegang tot hun persoonlijke gegevens. 90 procent wil weten welke informatie er over hen wordt verzameld. Slechts 9 procent heeft het gevoel daar veel grip op te hebben. Wij willen daar verandering in brengen.

Google ontwikkelt even simpele als krachtige privacy- en beveiligingstools die je data veilig houden en jou daar de regie over geven. Vorige week maakten we tijdens Google I/O bekend dat gebruikers meer controle kunnen uitoefenen op de toegangsrechten van apps met release M, de nieuwe versie van Android. Vandaag introduceren we twee belangrijke aanvullingen op ons aanbod van privacy- en beveiligingstools: een nieuwe functie voor het centrale beheer van al je Google-instellingen genaamd Mijn account en een nieuwe website die antwoord biedt op belangrijke vragen rond de privacy en beveiliging op Google.

Grip op de privacy en beveiliging vanuit een centrale locatie
Privacy en beveiliging zijn in feite twee kanten van dezelfde medaille. Want als je informatie niet goed is beveiligd, wordt het wel heel moeilijk om je privacy te waarborgen. Mijn account biedt je snelle toegang tot instellingen en tools die je helpen om je gegevens veilig te houden, je privacy te beschermen en aan te geven welke informatie Google mag gebruiken om zijn diensten beter voor je te laten werken. Mijn account biedt je ook meer informatie over de opties die tot je beschikking staan, zodat je eenvoudig kunt nagaan wat voor jou de beste keuzes zijn.
AC_Home_NL.jpg

Hier zijn een paar voorbeelden van wat je zoal met Mijn account kunt doen:

  • Raadpleeg onze simpele, stapsgewijze handleidingen Privacycontrole en Beveiligingscontrole om kennis te nemen van de belangrijkste privacy- en beveiligingsinstellingen.
  • Geef aan welke gegevens we voor Google Zoeken, Maps, YouTube en andere producten mogen verzamelen om je gebruikservaring te optimaliseren. Zo kun je de instellingen van Web- en app-activiteit aanpassen voor relevantere en snellere zoekresultaten. En via Locatiegeschiedenis kun je ervoor zorgen dat Google Maps en Google Now je tips aanreiken om sneller van en naar je werk te reizen.
  • Gebruik Advertentie-instellingen om de weergave van onze advertenties aan te passen aan jouw interesses en de zoekopdrachten die je hebt uitgevoerd.
  • Bepaal welke apps en websites aan jouw Google-account moeten worden gekoppeld.

Mijn account is voor iedereen bedoeld, dus ook voor gebruikers zonder Google-account. Kijk welke opties tot je beschikking staan op myaccount.google.com.

Antwoorden op vragen rond de privacy en beveiliging

GYB_Questions_NL.jpg

We luisteren naar de feedback van gebruikers uit alle delen van de wereld om meer inzicht te krijgen in hun zorgen rond de privacy en beveiliging. Naast Mijn account willen we gebruikers ook op andere manieren antwoorden bieden op veel gestelde vragen over deze ontwerpen, zoals "Welke gegevens verzamelt Google? Wat doet Google daarmee? Welke tools kan ik gebruiken om mijn gebruikservaring te beheren?"

Onze nieuwe website privacy.google.com geeft heldere antwoorden op deze en nog veel meer vragen. We leggen je daarnaast uit hoe we relevante advertenties weergeven zonder je persoonlijke gegevens te verkopen, hoe encryptie en spamfilters je gegevens veilig houden en hoe jouw informatie ons helpt om je een Google-ervaring te bieden die aansluit op jouw wensen en behoeften. Raadpleeg deze website regelmatig voor informatie over nieuwe tools, functies en informatie die je helpen om te bepalen wat voor jou de beste keuzes zijn.

Als je persoonlijke informatie aan ons toevertrouwt, mag je ook van ons verwachten dat we krachtige beveiligingsmechanismen toepassen om die te beschermen en geheim te houden en ook duidelijke antwoorden geven op eventuele vragen daarover. De nieuwe oplossingen die we vandaag introduceren zijn zeker niet de laatste, want we blijven ons inspannen om jou en je gegevens op Google te beschermen. Er zit nog veel meer aan te komen, en we horen ondertussen graag wat je van onze nieuwe tools vindt.