Nog meer om van te genieten op al je schermen

Of het nu gaat om je horloge, telefoon of televisie, we willen je helpen om verbonden, geboeid en geïnformeerd te blijven via al je schermen. Vandaag introduceren we een aantal nieuwe oplossingen die dat mogelijk maken: twee Nexus-telefoons, een tablet die je zowel voor werk als vertier kunt gebruiken en verbeteringen van Chromecast. Dit alles zal je dag er een stuk eenvoudiger en plezieriger op maken.


Nieuwe Nexus-telefoons
We hebben Android ontwikkeld als een open platform waarop iedereen verder kan bouwen. Momenteel zijn er meer dan 4.000 apparaten met Android in alle soorten en maten in omloop. De diversiteit van Android is de reden waarom dit besturingssysteem is uitgegroeid tot ’s werelds populairste mobiele platform. En de nieuwe versie van Android, Marshmallow genaamd, tilt de prestaties van het besturingssysteem naar een hoger niveau uit.

We willen niet alleen pronken met het grote aantal Android-apparaten dat in omloop is, maar ook met hun uitmuntende prestaties. Dit is de reden waarom we ons Nexus-programma in het leven hebben geroepen. Vandaag introduceren we nieuwe Nexus-lekkernijen. Op beide smartphones draait Marshmallow, op smaak gebracht met geweldige apps en gesandwiched tussen bijzonder geavanceerde hardware:

  • Nexus 6P is de eerste Nexus-smartphone waarvan de behuizing volledig uit metaal bestaat. Het door Huawai gefabriceerde toestel van 5,7 inch is vervaardigd op basis van een speciaal type aluminium dat in de luchtvaartsector wordt gebruikt. De Nexux 6P is voorzien van een USB Type C-poort (en kan daarmee snel worden opgeladen), een krachtige 64 bits processor en een 12,3 MP camerasensor met maar liefst 1,55 µm pixels (voor mooiere kiekjes!).

  • Mis je de Nexus 5? Je bent niet de enige. We hebben daarom onze krachten gebundeld met LG om het toestel nieuw leven in te blazen. Het resultaat is de nieuwe Nexus 5X die je uitmuntende prestaties biedt in de vorm van een compact en lichtgewicht device, met een prachtig 5,2 inch beeldscherm en dezelfde 12,3 MP camera en Type C-poort.

Beide telefoons zijn voorzien van een nieuwe vingerafdruksensor die snelle en veilige toegang tot je telefoon biedt, plus de mogelijkheid om gebruik te maken van Android Pay. De toestellen zijn binnenkort verkrijgbaar via de Google Store en grote winkelketens, dus hou hier het laatste nieuws in de gaten!!

Cast alles wat je maar lief is
Tijd om het te hebben over vertier, en meer in het bijzonder je favoriete televisieprogramma’s, films, games en muziek. Vandaag introduceren we namelijk twee nieuwe Chromecast-apparaten.

De nieuwe Chromecast is in een fris nieuw jasje gestoken en is eenvoudiger om aan te sluiten op televisies waarvan al veel poorten zijn bezet. Het apparaat biedt ondersteuning voor de laatste draadloze standaarden en kan daarmee eenvoudiger worden aangepast aan de draadloze omstandigheden bij je in huis. Je profiteert daarmee van kwalitatief hoogwaardiger beelden en minder buffering. En belangrijker nog: we hebben twee nieuwe kleuren aan het aanbod toegevoegd. ;)

De Chromecast Audio is een slim apparaatje dat je op je luidsprekers kunt aansluiten. Daarmee kun je al je favoriete muziek, radio en podcasts draadloos streamen vanaf je smartphone, net als met de Chromecast. Het werkt in combinatie met tal van apps, zoals Spotify, Deezer en Google Play Music. Je kunt hem net als de Chromecast overal in huis gebruiken en in combinatie met al je favoriete systemen, van je laptop tot mobiele apparatuur met Android of iOS. Chromecast Audio is nu verkrijgbaar via de Google Store vanaf een prijs van €39 en is daarmee aanmerkelijk goedkoper dan de meeste draadloze luidsprekers.

We hebben daarnaast de Chromecast app verbeterd. Je kunt nu gemakkelijker geweldige dingen vinden om te bekijken of beluisteren. Daarvoor kun je een beroep doen op een van de duizenden apps die met Chromecast compatibel zijn. Zo kun je op internet surfen of naar een specifiek televisieprogramma of je favoriete film zoeken. Als je een app nog niet op je telefoon hebt geïnstalleerd, bieden we je suggesties aan. Wat dacht je bijvoorbeeld van mobiele games die op je televisie werken? De verbeterde Chromecast app wordt de komende weken uitgerold voor Android en iOS.

Meer geweldige content voor meer mensen
De Nexus, Chromecast en andere nieuwe introducties en verbeteringen sluiten ongekend goed op elkaar aan. Je kunt zo fantastische apps combineren met apparaten die speciaal zijn ontwikkeld om daar ondersteuning voor te bieden. Alle oplossingen zijn gemaakt om met elkaar samen te werken, en dat doen ze dan ook — probleemloos, en op al je schermen. We kunnen op deze manier meer problemen van meer mensen oplossen. En in een wereld waarin we gebruikmaken van steeds meer schermen wordt het leven er zo een stuk makkelijker op.

Gepost door Hiroshi Lockheimer, vicepresident Engineering