Google ondersteunt Europese Codeweek 2015

De rol die technologie speelt in onze wereld en onze levens is de afgelopen jaren steeds groter geworden. Hierdoor zijn ook steeds meer scholieren en studenten nodig die hun vaardigheden op het gebied van informatica ontwikkelen. Bij Google helpen we hier graag bij, en afgelopen week hebben in het kader van de Europese Codeweek een aantal initiatieven ondersteund.

In Europa worden momenteel duizenden banen in de techsector niet vervuld. Wanneer jongeren de kans krijgen om beter te begrijpen wat informatica is en ze hierin vaardigheden kunnen opdoen, zorgt dat er niet alleen voor dat zij zelf betere kansen hebben op een baan maar leidt dat er ook toe dat de beroepsbevolking beter aansluit bij wat gevraagd wordt op de internationale arbeidsmarkt.
Een activiteit bij Stichting HET LAB in Rotterdam

Afgelopen week was het de Europese Codeweek, die wij met drie verschillende initiatieven hebben ondersteund:

1. Zo was Google bij de officiële aftrap van de Codeweek in Science Center NEMO. Hier hebben wij de website Codestarter gelanceerd, waar allerlei clubs en naschoolse activiteiten voor kinderen van 8 tot 12 jaar te vinden zijn op het gebied van programmeren en 3D-printen. Deze site kan zelfs gehackt worden.

2. Daarnaast steunen we Nederlandse organisaties die als doel hebben om kinderen die wegens sociaal-economische of geografische redenen geen toegang hebben tot techtrainingen, toch mogelijkheden te bieden als programmeerworkshops, trainingen en hackathons. Dit jaar zijn dat stichting HET LAB Rotterdam, Bomberbot, Jeugdfablab Dronten en Stichting Scratchweb.

3. Ook zijn Googlers zelf in actie gekomen tijdens de Codeweek. Meer dan 60 Nederlandse  Google-medewerkers hebben interactieve programmeerlessen gegeven op 10 scholen in en rondom Amsterdam. De scholieren en leraren waren enorm enthousiast, en ter aanmoediging kregen alle klassen ook nog het boek ‘Programmeren voor kinderen’.

Google steunt natuurlijk niet alleen tijdens Codeweek initiatieven die kinderen leren over programmeren. We hopen dat met onze steun en activiteiten tijdens deze week we de deelnemers hebben geïnspireerd om computerwetenschap te blijven ontdekken. Kijk voor meer informatie over aankomende evenementen op de Codeweek-website en lees meer over de informatica-initiatieven van Google op g.co/cs-edu.

Gepost door: Mariolein Plas, Google Nederland