Google introduceert gratis Online Digitale Werkplaats voor iedereen

Met de introductie van een gratis Online Digitale Werkplaats biedt Google vanaf nu iedereen de mogelijkheid kennis en digitale vaardigheden op te doen over online groei. Na succesvolle edities van de Digitale Werkplaats in Eindhoven, Nijmegen en nu ook Groningen voor zzp’ers en kleine ondernemers komt er nu ook een online lesprogramma. De online trainingen zijn te volgen voor iedereen die meer wil weten over de mogelijkheden die het internet biedt op het vlak van online groei.Technologie helpt groei
Het internet biedt veel kansen voor Nederlandse bedrijven om groei te realiseren. Toch is het lastig voor bedrijven deze kans te grijpen wanneer ze te weinig digitale vaardigheden of kennis bezitten. Vandaag de dag is het voor elke ondernemer mogelijk wereldwijd zaken te doen door het gebruik van internet. Google wil ondernemers uit heel Europa de kans geven kennis op te doen over online zakendoen en het inzetten van technologie om hun bedrijf een boost te geven.
Officiƫle certificering voor brede, digitale basiskennis
Het online programma bestaat uit ruim 80 video’s, waarbij het voor deelnemers mogelijk is een eigen programma samen te stellen. De onderwerpen die aan bod komen zijn breder dan de Digitale Werkplaatsen die in de verschillende steden door het land worden georganiseerd. Zo wordt er tijdens de Online Digitale Werkplaats ingegaan op export, e-commerce, SEO, social media, mobile, video, e-mailmarketing en online adverteren. Wanneer deelnemers de cursus hebben afgerond bezitten ze een brede basiskennis over alle digitale marketingmogelijkheden die het internet biedt. Na afronding van de online cursus ontvangen deelnemers een certificering van de Digitale Werkplaats, onderschreven door IAB Europe. Pim van der Feltz, directeur Google Benelux: ”Er is een ontzettend grote vraag naar de workshops van de Digitale Werkplaats die wij samen met Qredits door het hele land geven. Hier in Groningen zijn er bijvoorbeeld nu maar liefst ruim 1500 deelnemers! Daarom gaan we de Digitale Werkplaats vanaf nu ook online aanbieden. Daarmee kunnen ondernemers en ZZP'ers ook online leren hoe je het internet kan gebruiken om te groeien. Dat komt bovenop de Digitale Werkplaatsen die we de rest van het jaar nog gaan organiseren. Ik zou echt iedereen aanraden om eens te kijken op de Online Digitale Werkplaats, want het internet biedt unieke kansen voor ondernemers om hun business te laten groeien door bijvoorbeeld nieuwe klanten te vinden. En die kansen zijn er voor elke ondernemer, van ZZP'er tot winkelier. Wij hopen door de Online Digitale Werkplaats nog veel meer ondernemers te helpen het internet te gebruiken.”
Verschil tussen online en offline Digitale Werkplaats
De Digitale Werkplaatsen die plaatsvinden in diverse steden in Nederland, worden opgezet in samenwerking met Qredits en Nederlandse gemeenten. In een dagdeel wordt zoveel mogelijk concreet gereedschap gegeven, waarbij de zzp’ers en kleine ondernemers direct hun vragen kunnen stellen en het mogelijk is een 1/1 sessie met een coach bij te wonen. De Online Digitale Werkplaats biedt een nog breder aanbod aan onderwerpen en de mogelijkheid direct kennis en vaardigheden te toetsen door vragen te beantwoorden. Daarnaast ontvangt de deelnemer een officieel certificaat als de online cursus met succes is afgerond. Aanmelden voor de cursus kan via deze link:g.co/onlinedigitalewerkplaats.
Onderwerpen Online Digitale Werkplaats
Er zullen gedurende de online cursus 23 onderwerpen aan bod komen. Elk onderwerp bevat twee tot zes lessen. De deelnemer kan een persoonlijk lesplan opstellen en de specifieke onderwerpen hierin meenemen voor de bijbehorende lessen en video’s. Zie hieronder een overzicht van de onderwerpen uit de Online Digitale Werkplaats:


 1. De mogelijkheden van online adverteren
 2. Uw stappen naar online succes
 3. Uw aanwezigheid op internet
 4. Leg contact via e-mail
 5. Aan de slag met zoekopdrachten
 6. Zorg dat u wordt gevonden via zoekopdrachten
 7. Zorg dat u profiteert van zoekopdrachten
 8. Zorg er met zoekadvertenties voor dat u wordt opgemerkt
 9. Uw zoekcampagnes verbeteren
 10. Aan de slag met Analytics
 11. Zoek het succes met analyses
 12. Zorg dat u lokaal wordt opgemerkt
 13. Help mensen in de buurt om u online te vinden
 14. Word gevonden op social media
 15. Meer inzicht in social media
 16. Ontdek de mogelijkheden van mobiel
 17. Zorg dat uw mobiele inspanningen resultaten opleveren
 18. Adverteer op andere websites
 19. Meer inzicht in display-advertenties
 20. Internationaal uitbreiden
 21. Haal het maximale uit video
 22. Bouw uw online winkel
 23. Meer online verkopenGepost door: Cindy Penders, hoofd communicatie Google Nederland