Voeg eenvoudig en wereldwijd pitstops aan je route toe, voor Android en iPhone


Het leven zit vol verrassingen. Je moet in de middle of nowhere op zoek naar een tankstation. Je krijgt na het verlaten van het kantoor plotseling het idee om langs een bloemist te gaan om thuis goede sier te maken. Tijdens het verkennen van landweggetjes op je vakantiebestemming krijg je honger en ga je op zoek naar een restaurant. Tot nu toe moest je voor het vinden van, en navigeren naar deze last-minute pitstops de navigatiemodus van Google Maps verlaten. En daarmee had je geen toegang meer tot actuele verkeersinformatie, route-instructies en de kaart die je nodig had om op koers te blijven.

Daarin kwam oktober vorig jaar verandering in met een update van Google Maps voor Android. Deze maakte het mogelijk om een omweg aan je route toe te voegen zonder ook maar een moment de navigatiemodus te verlaten. Vanaf nu is deze functie ook beschikbaar voor iOS, in elk land waarin we navigatie bieden. En dat zijn er meer dan honderd. Dus waar je ook onderweg bent, waar je je ook maar bevindt, of je nu een toestel met Android of een iPhone gebruikt, het maken van een pitstop is nu een fluitje van een cent.

Op de iPhone doe je dat zo:Tik in de navigatiemodus op het vergrootglas rechts bovenin het scherm. Je krijgt daarop een vervolgkeuzemenu te zien met handige opties voor locaties waar je misschien een stop moet maken, zoals tankstations, supermarkten of restaurants. Als je niet vindt wat je nodig hebt, kun je het zoekpictogram aantikken of met spraakopdrachten zoeken op een specifieke naam of categorie. De zoekresultaten tonen recensies en de geschatte tijd die de omweg in beslag zal nemen. Op die manier kun je telkens de meest optimale locatie kiezen.

Of je nu een klus dichtbij huis moet klaren of met een huurauto een ver land doorkruist, Google Maps helpt je om op je bestemming aan te komen. Zelfs als je onderweg een paar pitstops maakt.

Gepost door: Aditya Dhanrajani, productmanager Google Maps