YouTube Gaming komt naar Nederland


Vandaag introduceren we de YouTube Gaming-app voor iOS en Android in Nederland. Deze app houdt je op de hoogte van de games, spelers en spelcultuur die er voor jou toe doen. De app biedt toegang tot video’s, live streams en de grootste community van gamers op internet. We hebben YouTube Gaming in augustus vorig jaar in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk ge├»ntroduceerd, en het doet ons een genoegen om hier nu ook Nederlandse gamers voor uit te nodigen. Uiteraard kun je van YouTube Gaming blijven genieten vanaf je pc of Mac via gaming.youtube.com.

https://lh4.googleusercontent.com/QdzV0jkasfVMam5AvPUv4IDZe6-yyyreud00Z31_8oLpOFkn2F7f4iPgNn467j7xkCZEBRkZpWvbdq4FZYNwnJuBffs5KAPE4KI99UzpQDXaYkJ1WIpQs7tuDqpQwS94_5czyqIS

YouTube Gaming staat in het teken van je favoriete games en spelers en biedt toegang tot meer video’s dan elke andere oplossing. We stellen automatisch alle spelgerelateerde video’s en live streams op YouTube beschikbaar via YouTube Gaming. Meer dan 25.000 games, van “Asteroids” tot “Zelda”, krijgen hier hun eigen pagina met de beste video’s en live streams. Verder tref je in de app kanalen aan van diverse game-uitgevers en creatieve geesten op YouTube.

Al deze games en kanalen kun je eenvoudig volgen. Zo kun je een game aan je collectie toevoegen om snelle toegang te krijgen tot de laatste video’s of je op een kanaal abonneren om een melding te ontvangen wanneer er een nieuwe live stream beschikbaar is. Ook kun je nieuwe favorieten ontdekken door aanbevelingen die gebaseerd zijn op de games en kanalen waar je gek op bent. En als je specifieke informatie nodig hebt, kun je die met vertrouwen zoeken, in de wetenschap dat de zoekopdracht “call” informatie oplevert over “Call of Duty” in plaats van “Call Me Maybe.”
https://lh3.googleusercontent.com/6dQp6CB3x1BmxygC65lcgEMY6cgt-b8OX301Gi4gOsXAChL0tC-XMJ23XkmlU-outAmnJ16RF4SA23gFyHyjYgEB8eacdpbLcNtTUinBjRqfdQT_co8Q3Zkj-Zhfz0BHE9rg7YJA
Onze ervaring leert dat live streams gamers dichter tot elkaar brengen. We hebben daarom een speciale bestemming voor hen in het leven geroepen in de vorm van YouTube Gaming. Ook hebben we het makkelijker gemaakt om spelervaringen via YouTube te delen. Je kunt nu je spelactie opnemen op je toestel met Android en met behulp van Mobile Capture live streamen in YouTube Gaming. Daar is geen extra hardware of software voor nodig. Het enige wat je hoeft te doen, is in de YouTube Gaming-app de optie Go Live aantikken, je selfie-cam inschakelen en je beelden van commentaar voorzien via de microfoon van je smartphone.
We zijn er trots op dat we YouTube Gaming in Nederland introduceren en zien ernaar uit om samen meer video’s over games te bekijken!

Gepost door Cindy Penders, hoofd Communicatie Google Nederland