Google Street View introduceert nieuwe functies en breidt camera leenprogramma uit

Het is niet altijd even makkelijk om de juiste locatie te vinden, of je nu op zoek bent naar het perfecte restaurant voor je verjaardagspartijtje, een Bed & Breakfast voor een lang relaxed weekend of simpelweg een leuke koffiezaak bij jou in de buurt. De virtuele tours van Street View maken deze zoektocht een stuk eenvoudiger en zetten mensen aan om nieuwe locaties uit te proberen. De gebruikers van onze Street View-app dragen aan deze ervaring bij met 360 graden panoramafoto’s van hun favoriete locaties. Op deze manier hebben we onder meer ruim 500.000 virtuele tours door bedrijfspanden aan Street View en Google Maps kunnen toevoegen.

We zouden het fantastisch vinden als we elke locatie en elk bedrijf toegankelijk konden maken via Street View. En het goede nieuws is dat we het nog eenvoudiger voor je hebben gemaakt om je eigen 360 graden foto’s toe te voegen.

Leen een 360 graden camera
We breiden het Google Street View Camera Loan-programma uit, zodat Nederlandse gebruikers 360 graden camera’s van Ricoh en Samsung in bruikleen kunnen nemen om  beelden te schieten van unieke locaties. Je kunt deze panoramafoto’s direct via de Street View-app op Google Maps publiceren, zodat gebruikers in alle delen van de wereld die kunnen verkennen.

Nieuwe functies in de Street View- en Google Maps-app en op maps.google.nl
In juni gaan we gave nieuwe functies toevoegen aan de Street View-app, Google Maps-app en de Google Maps-website. In de Street View-app kun je straks met het grootste gemak je 360 graden foto’s delen en onderdelen daarvan (gezichten, kentekens enzovoort) vervagen (‘blurren’). Er komt ook een functie voor het overdragen van beeldrechten tussen fotografen en bedrijven. Daarnaast zullen we speciale aandacht besteden aan fotografen die panoramabeelden bijdragen en voldoen aan onze eisen ten aanzien van kwaliteit en kwantiteit. Gebruikers van de Google Maps-app kunnen de foto’s raadplegen die fotografen met de nieuwe camera’s hebben gemaakt. En via Google Maps kan iedereen die beelden aanlevert nu ook foto’s publiceren op basis van co√∂rdinaten (in plaats van op bedrijf) en ingebedde codes ophalen voor de content die zij publiceren.

Recente verbeteringen in de de Street View-app
De Street View-app is recentelijk uitgebreid met nieuwe functies, zoals ‘Automatisch vastleggen’, waarbij met regelmatige tussenpozen panoramafoto’s worden genomen en ‘Handmatige connectiviteit’, waarmee je handmatig 360 graden-foto’s kunt toevoegen aan de Street View-app. De functie ‘Automatisch verbinden’, die zich momenteel in de b√®tafase bevindt, voegt je beelden automatisch aan Street View toe wanneer je foto’s maakt op twee stappen afstand binnen of vijf stappen afstand buiten.

Of je nu een beroepsfotograaf of amateurfotograaf bent, dit is het perfecte moment om de Street View-app te downloaden en te beginnen met het toevoegen van je mooiste panoramafoto’s aan onze kaarten.

Gepost door Charles Armstrong, productmanager bij Google Maps