Één jaar Mijn account: een miljard gebruikers en hulp bij gestolen toestellen

Vandaag is het precies een jaar geleden dat we Mijn account introduceerden. Op Mijn account kun je stap voor stap de privacycheck en beveiligingscheck doen. Zo kun je bijvoorbeeld eenvoudig instellen welke gegevens Google van je opslaat en controleren welke apparaten toegang hebben tot je Google-account.

Tot nu toe hebben meer dan een miljard mensen Mijn account gebruikt om meer grip te krijgen op hun privacy- en beveiligingsinstellingen. 
yay.png
Ter ere van de eerste verjaardag van Mijn account introduceren we een nieuwe functie die hulp biedt in een vervelend scenario: een verdwenen of gestolen telefoon. 

Uw telefoon zoeken
Smartphones bevatten je persoonlijkste gegevens, zoals appjes van geliefden, familiefoto’s, e-mails van collega’s, enzovoort. Als die in verkeerde handen vallen, kan dat gigantische problemen opleveren. 

Helaas worden er in Nederland elke week meer dan 300 telefoons gestolen. En dan hebben we het nog niet eens over alle smartphones die zoekraken in taxi’s, bars of ergens in je bank verdwijnen.

Wat te doen als je je telefoon kwijt bent? De nieuwe functie Uw telefoon zoeken biedt oplossingen. Met deze checklist kun je in een paar simpele stappen de locatie van je smartphone bepalen, maar ook een terugbelnummer op het scherm zetten en je telefoon vergrendelen. 

Ook kun je makkelijk op afstand je Google-account uitloggen, zodat veel gevoelige gegevens niet langer toegankelijk zijn vanaf je verdwenen smartphone. 
LostDeviceDutch_Blog.gif
Binnenkort kun je ‘Uw telefoon zoeken’ opvragen door de zoekopdracht “Ik ben mijn telefoon verloren” in te tikken of in te spreken, bijvoorbeeld vanaf je tablet of computer. 

‘Uw telefoon zoeken’ werkt met zowel Android als iOS.

We werken er bij Google voortdurend aan om jou en je privégegevens te beschermen. Door tools als Mijn account aan te bieden en die telkens te verbeteren, willen we je in staat stellen zelf je privacy en beveiliging te beheren.


Gepost door Rachid Finge, Google Nederland