Google Duo: een eenvoudige app voor één-op-één videogesprekken

Videogesprekken vormen het beste alternatief voor gesprekken in levende lijve. Maar helaas gaan ze vaak gepaard met een frustrerende of complexe gebruikservaring. Je zou je eigenlijk geen zorgen moeten maken of je wel een verbinding krijgt, of dat je vriend(in) een ander type apparaat gebruikt. Geen wonder dat bijvoorbeeld in de Verenigde Staten bijna de helft van alle volwassenen geen videogesprekken voert via hun mobiele telefoon1.

Vandaag lanceren we Google Duo, een gebruiksvriendelijke app voor één-op-één videogesprekken voor Android en iOS. Duo maakt een einde aan de complexiteit rond videogesprekken. Je kunt samen het moment delen, waar je je ook maar bevindt.
duo-PR-launch-screens_0003_screen-4.png
Google Duo werkt op Android en iOS. Het enige dat je nodig hebt, is een telefoonnummer.
Een eenvoudige interface
Duo kenmerkt zich van begin tot eind door eenvoud. Het enige dat je nodig hebt om aan de slag te gaan, is je telefoonnummer. Na het opgeven daarvan kun je snel iedereen in je lijst met contactpersonen bereiken. Voor Duo is geen speciale account nodig. Je kunt je met een paar simpele tikken aanmelden en direct met een videogesprek beginnen.
Snel en betrouwbaar
We weten allemaal hoe het voelt wanneer je een gesprek wilt voeren, maar geen verbinding kunt krijgen, of wanneer de beelden beginnen te haperen. We hebben Duo daarom ontwikkeld met het oog op snelheid en stabiliteit. Videogesprekken worden snel verbonden en functioneren ook optimaal via tragere netwerken. Duo past de gesprekskwaliteit aan de veranderende netwerkomstandigheden aan, zodat je ook verbonden blijft als er sprake is van beperkte bandbreedte. De app past op elegante wijze de resolutie aan om gesprekken soepel te laten verlopen. Als je onderweg een videogesprek voert, zal Duo automatisch overschakelen tussen draadloze en mobiele gegevens, zonder dat je gesprek wordt onderbroken. Dat betekent dat je thuis een gesprek kunt beginnen en het probleemloos kunt voortzetten wanneer je de deur uitgaat.Knock Knock: live video van beller voordat je gesprek aanneemt
We hebben Duo voorzien van een warm en toegankelijk ontwerp dat louter is gericht op jou en de persoon die je belt. Om ervoor te zorgen dat videogesprekken aanvoelen als een uitnodiging in plaats van een onderbreking, hebben we een speciale functie aan Duo toegevoegd genaamd Knock Knock. Deze functie toont je een live video van de beller voordat je het gesprek aanneemt. Zo krijg je een idee van wat de beller in de zin heeft en waarom die wil chatten. Knock Knock maakt videogesprekken nog spontaner en aantrekkelijker en verbindt je met de beller nog voordat je een gesprek aanneemt.
OOGL1168000H_Google_Apps_Duo_Campaign_Birthday_Knock_Knock_PR_08_unslated (1).gif

De functie Knock Knock van Duo laat je zien wie er belt voordat je een gesprek aanneemt.
Privacy en beveiliging stonden centraal tijdens de ontwikkeling van Duo. Alle gesprekken die via de app verlopen, worden van begin tot eind versleuteld.
We beginnen vandaag met de uitrol van Duo voor Android en iOS. De app zal de komende dagen op wereldwijde schaal live gaan.
Gepost door Justin Uberti, principal software engineer.(1) Google YouGov Survey, juli 2016, Verenigde Staten. De steekproef omvatte internetgebruikers van 18 jaar en ouder, n=1.058.