Wees wie je bent. Hou van wie je wilt. #prideforeveryone

Iedereen heeft het fundamentele recht om uit te drukken wie ze zijn, maar al te vaak zien we haat en geweld tegen mensen die op vreedzame en liefdevolle wijze geluk nastreven. Het is in meer dan 70 landen een misdaad om homoseksueel te zijn. Zelfs in landen waarin iedereen wettelijk gelijk is, krijgen velen uit de LGBT-gemeenschap te maken met discriminatie of geweld als ze laten zien wie ze zijn.

Google's missie is altijd geweest om informatie voor iedereen toegankelijk te maken. En binnen die missie ligt de overtuiging dat hoe meer kennis we hebben, hoe meer tolerant en respectvol de wereld uiteindelijk zal zijn.
Tijdens de Europride en de Amsterdam Gay Pride gaan degenen die toegang hebben tot levendige LGBT gemeenschappen de straat op om de vrijheid te vieren om te leven en lief te hebben.

Specifiek voor de Nederlandse Pride kunnen bezoekers en deelnemers de dag voor en tijdens de Canal Pride in de app Google Maps de route raadplegen (in regenboogkleuren) en een mooi plekje uitzoeken om van de parade te genieten.
Ook Google is present tijdens de Canal Pride met een eigen boot. Wij zullen ons commitment tonen met een #prideforeveryone boot, waarop we met zo’n 70 Googlers, bekende Nederlandse YouTubers Furtjuh en Beautygloss (Mascha Feoktisova)  en een interactieve Kiss Cam liefde en diversiteit zullen vieren.

Om de Europride en Amsterdam Gay Pride te vieren heeft Google enkele bijzondere ‘easter eggs’ ingebouwd in haar producten, waarmee je onder meer kleur kunt geven aan je Google Search Pagina (door gerelateerde zoektermen in te vullen zoals “gay pride” en “homohuwelijk”), Hangouts (door “happy pride” te typen), Gmail, Calendar, Drive, Sheets and Docs.  
Ter ere van Pride hebben we #prideforeveryone - een virtuele Pride ervaring die iedereen kan meemaken - geintroduceerd. De afgelopen weken hebben Googlers uit 25 landen aan hun lokale Pride parades deelgenomen en het werkelijk mondiale gezicht van de LGBT gemeenschap gedocumenteerd in 360 graden. Deze VR montage, beschikbaar via YouTube 360 en Google CardBoard, is het resultaat.

Een 360-camera wordt verankerd op een wagen in de São Paulo Pride parade. De transgender vlag en een menigte van meer dan 2 miljoen mensen is zichtbaar in de achtergrond.
Of het nu gaat om ons uit te spreken tegen discriminatie in de sport of een van de eerste bedrijven in de VS te zijn dat een volledige zorgdekking biedt voor transgender werknemers, we hebben altijd laten zien dat we een sterke band hebben met de LGBT gemeenschap.
We vormen samen een parade: voor gelijkheid, voor het recht om te houden van wie jij wilt en voor liefdevolle gezinnen in alle soorten en maten. Want willen zijn wie je bent, kent geen grenzen.
Wij geloven in #prideforeveryone.

Geplaatst door Cindy Penders, Hoofd Communicatie Google Nederland