Amsterdamse tech hub TQ officieel geopend

TQ, het nieuwe onderkomen voor technologische startups, is vandaag officieel geopend door Minister President Mark Rutte. In het gebouw kunnen snelgroeiende startups elkaar ontmoeten en samenwerken. Geïnteresseerde startups kunnen zich aanmelden voor een plek in het gebouw aan de Bloemenmarkt in Amsterdam.


In het TQ zijn onder meer samenwerkingsruimtes, kantoren voor de nieuwe startup bewoners, innovatielabs, een web development school en een publiek cafe. Gasten kunnen een diversiteit aan tech-gerelateerde programmering verwachten, plus een prachtig uitzicht over de stad.
Wereldwijd netwerk
TQ, geiniteerd door The Next Web, heeft tot doel de technologische gemeenschap in de stad en op internationaal niveau te versterken. Google is vanaf het allereerste idee telkens nauw betrokken geweest bij TQ. De tech hub is onderdeel van het Google for Entrepreneurs netwerk. Ondernemers binnen de TQ gemeenschap kunnen mentoring ontvangen van onze lokale Googlers en krijgen toegang tot hoogwaardige programma’s zoals Google Demo Day, ontworpen om kapitaal aan te trekken voor hun bedrijven.
In het netwerk van Google for Entrepreneurs zijn onder meer 40 tech hubs en tech campuses verenigd wereldwijd, bijvoorbeeld in London, Warschau en Berlin. Daarmee krijgen de startups toegang tot een sterk wereldwijd netwerk met 125 landen. Want als startup communities samenwerken, kunnen ze nog meer betekenen voor ondernemers.


Bruisende startup scene
We zijn zelf 18 jaar geleden begonnen in een garage en vinden het belangrijk om ondernemerschap te stimuleren. Community programma’s zijn essentieel voor het opbouwen van sterke ecosystemen. De komst van TQ in Amsterdam is daarom een belangrijke stap in de ontwikkeling van Amsterdam’s bruisende startup scene. Er is nu een plek waar de startup community van Amsterdam en startups uit heel Nederland zich kunnen verenigen, waar ondernemers kunnen leren, verbinden, en bedrijven ontstaan die de wereld zullen veranderen. Want online zijn is belangrijk, maar persoonlijk contact en het uitwisselen van ervaringen soms nog meer.


Gepost door: James van Thiel, Director of Strategic Partnerships, Google