Google is hoofdpartner van Alert Online

Cybersecurity is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Tijdens de twee weken durende campagne Alert Online, die vandaag begint, zetten overheid en bedrijfsleven zich in om Nederland digitaal veiliger te maken. Pim van der Feltz, Country Director Google Nederland, legt uit waarom Google dit jaar één van de hoofdpartners van Alert Online is.

De economie en infrastructuur van Nederland is inmiddels sterk afhankelijk van een veilig internet. Veilig het internet gebruiken is daarom cruciaal. Wij zien dat veel mensen daar nog niet alle beschikbare gereedschappen voor gebruiken.

Bij Google is online veiligheid een topprioriteit. We versleutelen bijvoorbeeld al onze data, zodat alleen degenen die dat mogen toegang hebben. Er zijn ook dingen die je als individuele internetgebruiker kunt doen om veiliger te internetten.

Een voorbeeld is het instellen van tweestaps-authenticatie. Dat zorgt ervoor dat als je inlogt op bijvoorbeeld Gmail je niet alleen je wachtwoord moet invoeren, maar ook een cijfercode die je ontvangt op je mobiele telefoon. Mocht iemand je wachtwoord hebben onderschept, dan zijn je e-mails nog steeds veilig, omdat diegene de cijfercode niet heeft.Mijn account
Bij Google leggen we onze gebruikers helder uit wat ze nog meer kunnen doen om hun data veilig en privé te houden. Dat doen we onder meer via Google Mijn account. Je kunt daar de Beveiligings- en Privacycheck doorlopen, zodat je online in topconditie bent. De Privacycheck geeft je bijvoorbeeld complete controle over welke gegevens Google van je bewaart en anderen van je kunnen zien.

We zien dat lang niet alle internetgebruikers weten hoe je veiliger kunt internetten. Daarom doen we vol mee aan Alert Online. Ik hoop dat door Alert Online meer internetgebruikers veel bewuster omgaan met het internet en dat we zo een volgende stap zetten richting een veiliger internet.


Pim van der Feltz, Country Director Google Nederland