Nederlandse Google Doodle eert Antoni van Leeuwenhoek

We hebben vandaag een primeur! De allereerste Nederlands geanimeerde Doodle is vandaag te zien op de zoekpagina van Google. De Doodle gaat over Antoni van Leeuwenhoek, ook wel ‘de vader van de microbiologie’ genoemd. De wetenschapper ontdekte bacteriën, is de uitvinder van de hoogste kwaliteit van microscopen en behoort tot de top drie van Nederlandse wetenschappers aller tijden. Zonder twijfel iemand die een eigen Doodle animatie verdient.

antoni-van-leeuwenhoeks-384th-birthday-5116176595156992-hp.gif

Deze Doodle heeft niet alleen een Nederlands tintje omdat het over een Nederlander gaat, de animatie is ook ontworpen door een Nederlander, namelijk Google Doodle artiest Gerben Steenks. De animatie zal te zien zijn in zestig verschillende landen, waaronder de VS, Groot-Brittannië, Frankrijk, Spanje, Italië, Japan, Zuid-Korea en Mexico. Daar zijn we dus best een beetje trots op!

Gerben Steenks: "Ik koos ervoor om een geanimeerde Doodle te maken die de ‘voor en na’ ervaring toont die Antoni van Leeuwenhoek had - kijken door een microscoop en een verrassende nieuwe wereld zien".


Meer informatie over Google Doodles is hier te vinden.

Gepost door: Cindy Penders, hoofd communicatie Google Nederland