Bezoek van Koningin Máxima aan Digitale Werkplaats bij 1-jarig bestaan

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft vandaag een bezoek gebracht aan onze Digitale Werkplaats in Enschede. We introduceerden een jaar geleden in samenwerking met Qredits en diverse gemeenten de Digitale Werkplaats om digitale vaardigheden bij ondernemers te stimuleren. Na een succesvolle aftrap in Eindhoven een jaar geleden en geslaagde edities in Nijmegen, Groningen, Hilversum, Rotterdam, Den Haag en Maastricht kwamen ondernemers deze keer in Enschede bijeen om hun kennis bij te spijkeren.


Koningin Máxima bezocht de Digitale Werkplaats in haar hoedanigheid van lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering. Zij woonde onder meer een workshop bij voor ondernemers over het vergroten van naamsbekendheid en sprak met ondernemers over de kansen van online zaken doen en financiering van groei.
Het internet biedt veel kansen voor Nederlandse bedrijven en we willen ondernemers hierbij graag op weg helpen. We geloven in de kracht van de ondernemers en de belangrijke rol die zij spelen in de groei van de Nederlandse economie. Vandaag de dag, is het voor elke ondernemer mogelijk wereldwijd zaken te doen door het internet te gebruiken. Zelfs de kleinste ondernemers hebben de kans om aan de andere kant van het land hun klanten te vinden of zelfs multinational te worden.

Bijna 30.000 Nederlanders getraind
Hoewel de Digitale Werkplaats in Nederland begon met bijeenkomsten door het hele land is het programma inmiddels uitgebreid naar online trainingen en een Digitale Werkplaats voor studenten. Google heeft zich een jaar geleden, bij de start van de Digitale Werkplaats, het doel gesteld om in een jaar 30.000 ondernemers te trainen in digital skills. In Nederland hebben tot nu toe 29.183 Nederlanders deelgenomen aan het programma.


Twintig weken na deelname aan de Digitale Werkplaats geeft 79% van de deelnemers in onderzoek aan een of meerdere acties te hebben genomen naar aanleiding van de training. ZIj hebben met name de inhoud van hun website verbeterd, gebruikgemaakt van webanalytics, de website voor mobiel geoptimaliseerd en hun aanwezigheid op social media verbeterd. Ook heeft 63% sindsdien meer tijd en 22% meer budget besteed aan het leren over internet en online toepassingen.
Gepost door Cindy Penders, Communicatie Manager Google Benelux