Nieuwe tools voor het beheer van reacties op je YouTube-kanaal

Je relatie met jouw volgers en fans is wat YouTube uniek maakt. Of je fans nu Nerdfighters of Mirfanda’s zijn, ze hebben een hechte band gevormd met jou en je video’s.

Bij YouTube weten we dat reacties bij video’s een sleutelrol vervullen bij het versterken van deze banden. Daarom streven we ernaar om je discussies met volgers te vereenvoudigen en een nog persoonlijker tintje te geven. Op basis van feedback van onze gebruikers voegen we met trots nieuwe functies voor het beheer van reacties toe, zoals:

  • Vastgepinde reacties: promoot een specifieke reactie door die bovenaan je feed vast te pinnen. Op deze manier kun je de betrokkenheid van je fans vergroten en belangrijke informatie met je publiek delen.
  • Hartjes: toon je liefde door een hartje aan je favoriete reacties toe te voegen. Dit is een nieuwe en eenvoudige manier om erkenning te geven aan leuke en interessante reacties van je volgers.
  • Gebruikersnamen: als je zelf reacties bij je kanaal achterlaat, wordt onder de tekst je gebruikersnaam met een kleurmarkering weergegeven, zodat volgers direct kunnen zien dat een reactie van jou afkomstig is. Als je een door ons geverifieerde YouTuber bent, wordt er zoals altijd een verificatie-vinkje naast je naam weergegeven.

We willen je daarnaast grip bieden op de toon van discussies op jouw YouTube-kanaal. Om je geheugen op te frissen volgt hier een overzicht van bestaande tools, plus informatie over een bètaversie van een nieuwe functie die we de komende maanden gaan introduceren.

  • Wijs moderators aan: eerder dit jaar introduceerden we een nieuwe functie waarmee je de moderatie kunt delegeren. Dat betekent dat je mensen die je vertrouwt de mogelijkheid kunt bieden om publieke reacties bij video’s te verwijderen.
  • Woorden en zinsneden op een zwarte lijst zetten: je kunt aangeven dat reacties die bepaalde woorden en zinsneden bevatten eerst ter beoordeling aan jou moeten worden voorgelegd voordat ze worden gepubliceerd.
  • Potentieel ongewenste reacties ter beoordeling vasthouden: we introduceren daarnaast een nieuwe bètafunctie waarmee je potentieel ongewenste reacties ter beoordeling kunt laten vasthouden. Als je deze functie activeert, worden reacties die door ons algoritme worden geïdentificeerd vastgehouden. Jij neemt de uiteindelijke beslissing om deze reacties goed te keuren, te verbergen of bij YouTube te rapporteren. We realiseren ons dat het algoritme niet in alle gevallen accurate resultaten oplevert. Naarmate je meer reacties beoordeelt, zal ons systeem slimmer worden in het identificeren van het type reacties dat eerst ter beoordeling moet worden voorgelegd.
Wil je deze bètafunctie uitproberen? Laat dan hier je gegevens achter. Denk eraan dat deze bètafunctie momenteel alleen beschikbaar is in het Engels. 
Gepost door Courtney Lessard, Product Manager YouTube