Hash Code: help Google aan een oplossing voor een praktisch technisch probleem

Het wachten is voorbij: onze programmeerwedstrijd Hash Code is terug! Voor het vierde jaar op rij dagen we programmeurs in Europa, het Midden-Oosten en Afrika uit om een oplossing te bedenken voor een technisch probleem waar we in de praktijk tegenaan lopen.

Denk je dat je in staat bent tot het optimaliseren van de indeling van een datacenter van Google? Of wat dacht je van het verzorgen van de planning van vloot van drones die wereldwijd bezorgingen afleveren? Als je deze uitdagingen aandurft, kun je je aanmelden voor deelname op g.co/hashcode.

Teams nemen deel aan de online kwalificatieronde van 2016 vanuit een Hash Code-hub.
De online kwalificatieronde voor Hash Code 2017 gaat op 23 februari van start. De 50 teams die tijdens deze ronde het beste presteren, zullen worden uitgenodigd om op 1 april bij Google in Parijs te strijden om de felbegeerde titel van Hash Code 2017-kampioen.

Of je nu je eerste schreden zet op het gebied van programmeren of een ervaren rot in het vak bent die dol is op programmeerwedstrijden, Hash Code biedt je een uitgelezen kans om je technische vaardigheden te tonen, een kijkje achter de schermen te nemen bij de engineering-afdeling van Google en natuurlijk volop plezier te beleven. Bekijk de eerdere Hash Code-probleemstellingen om te zien welke technische uitdagingen deelnemers in het verleden zijn aangegaan.Om het nog spannender te maken, kunnen studenten en professionals uit Europa en andere regio's zich aanmelden voor het organiseren van Hash Code-hubs, waar lokale teams bijeenkomen om deel te nemen aan de online kwalificatieronde. Tot nu toe zijn er meer dan 250 hubs georganiseerd in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Deelnemen vanuit een hub is een ideale manier om nieuwe mensen te ontmoeten en nog meer lol en competitiegeest naar de wedstrijd te brengen. Kun je geen hub bij jou in de buurt vinden? Je kunt je via onze website nog altijd aanmelden voor het organiseren van een hub aan jouw universiteit, bij jou op kantoor of ergens in jouw stad.

We moeten de probleemstellingen van dit jaar helaas nog even geheim houden, maar je kunt in aanloop naar de online kwalificatieronde nog wel een paar interessante aankondigingen van ons verwachten. Volg de ontwikkelingen rond Hash Code op de voet door lid te worden van onze Google+ community en je aan te melden voor het Facebook-evenement.

Ben je tegen deze uitdaging opgewassen? Meld je nu aan op g.co/hashcode. We zien je graag online op 23 februari!

Geschreven door Lindsay Taub namens het Hash Code-team