Maak lijsten met je favoriete locaties en deel ze met je vrienden via Google Maps

Staat je bucket list in je geheugen gegrift, of ligt die verspreid over verschillende post-its in je huis? Heb je je gasten uit het buitenland ooit beloofd om een lijst van je favoriete locaties op te stellen, maar kwam je er nooit aan toe om die te mailen? Vanaf vandaag kun je lijsten met locaties samenstellen en die met vrienden en familie delen (of omgekeerd), zonder ook maar een moment de Google Maps-app voor Android of iOS te hoeven verlaten.
Het is heel eenvoudig om hiermee aan de slag te gaan. Het enige dat je hoeft te doen, is de app Google Maps openen en naar de BBQ-locatie te zoeken die je altijd al een keer wilde uitproberen. Als je eerst de naam van de locatie aantikt en dan het pictogram ‘Opslaan’, wordt de locatie toegevoegd aan een van je vooraf ingestelde lijsten, zoals ‘Wil ik naartoe’ of ‘Favorieten’. Je kunt de locatie ook toevoegen aan een nieuwe lijst die je zelf van een naam voorziet, zoals ‘Likkebaardend lekker barbecue├źn’. De lijsten die je aanmaakt, kun je oproepen door in het zijmenu naar ‘Jouw locaties’ te gaan en het tabblad ‘Opgeslagen’ te selecteren. Voor alle locaties die je in lijsten hebt opgeslagen, worden pictogrammen op de kaart weergegeven. Zo weet je direct of je in de buurt bent van een van de barbecue locaties die je zo graag wilde uitproberen.
‘Sharing is caring’, luidt het Engelse gezegde. Daarom hebben we het eenvoudig voor je gemaakt om lijsten zoals ‘Het best uitzicht in Utrecht’ te delen via sms-berichten, e-mail, sociale netwerken en populaire instant messaging-apps. Elke keer dat er vrienden en familie bij je op visite komen, kun je de knop ‘Delen’ aantikken om een link te genereren naar je lijst met favoriete locaties. Zodra je hen de link hebt toegezonden, kunnen ze op elk gewenst moment ‘Volgen’ aantikken om de lijst op te halen uit ‘Jouw locaties’. In de onderstaande video zie je hoe dit in zijn werk gaat:

De lijsten die je bijhoudt, heb je altijd binnen handbereik. Je kunt ze opvragen via Google Maps vanaf je mobiele telefoon, laptop of pc. En ze zijn zelfs offline beschikbaar! De volgende keer dat je op reis gaat, kun je van tevoren kaarten van de regio downloaden. Zo kun je alle locaties die je aan je lijsten hebt toegevoegd offline op de kaart terugzien.
Met de miljoenen bezienswaardigheden, bedrijven en andere nuttige plekken die in Google Maps te vinden zijn, is er geen tekort aan locaties om uit te proberen. Wij hebben de wereld al in kaart gebracht, en nu is het jouw beurt om de jouwe in kaart te brengen met Lijsten, of het nu gaat om je favoriete lokale stekjes of bucketlist-bestemmingen aan de andere kant van de wereld.

Gepost door Zach Maier - Product Manager Google Maps