Nieuw op YouTube: livestreamen vanaf je mobiel + Super Chat!

Waar we ons bij YouTube altijd mee bezig houden, is het vinden van nieuwe manieren om YouTubers en kijkers met elkaar in contact te brengen. Daarom kun je op YouTube al jaren livestreamen - sinds 2011, om precies te zijn. De wereld was toen heel anders - Beyoncé had nog niet eens een kind! In 2016 livestreamden (is dat een woord?) we de Amerikaanse presidentsdebatten, die de best bekeken livestreams ooit zouden worden. Ook kun je sinds vorig jaar livestreamen in 360 graden met 4K-resolutie, zonder dat het je geld kost.

De volgende stap? Livestreamen vanaf je mobiel voor alle YouTubers met tenminste 10.000 abonnees (de rest volgt gauw)! Honderdduizenden getalenteerde YouTubers kunnen vanaf nu in een handomdraai livestreamen, waarmee ze intiemer en spontaner dan ooit hun gedachten, levens en creativiteit kunnen delen met de wereld.Livestreamen kan gewoon met de YouTube-app. Je hoeft YouTube alleen maar te openen, op de opnameknop te drukken, en je bent live! Gelivestreamde video’s hebben dezelfde functionaliteit als gewone YouTube-video’s: je kunt ze opzoeken, vinden via aanbevelingen en playlists en beschermen tegen oneigenlijk gebruik. Natuurlijk gebruiken we voor het livestreamen vanaf je mobiel YouTube’s superstrakke infrastructuur, dus het werkt snel en betrouwbaar, precies zoals je van YouTube gewend bent.

Bovendien hebben we samengewerkt met honderden YouTubers om het livestreamen vanaf je mobiel te verbeteren. We lieten ze livestreamen vanaf een boot en gesprekken voeren met hun fans. Door hun feedback hebben we bijvoorbeeld de livechat wat trager gemaakt (blijkt dus dat 2.000 berichten per seconde ontvangen iets teveel van het goede is) en de beeldkwaliteit verhoogd.

Show me the money
Om YouTubers te helpen geld te verdienen met livestreamen, lanceren we ook Super Chat in 20 landen (sorry, nog niet in Nederland) en voor kijkers van livestreams in meer dan 40 landen (wel in Nederland!).

Super Chat kun je vergelijken met het betalen voor een stoeltje op de eerste rij: elke fan krijgt de kans om de aandacht van een livestreamende YouTuber te trekken door chatberichten te kopen met een speciaal kleurtje, die maximaal vijf uur in het chatscherm blijven plakken.

Met Super Chat kunnen kijkers wat flair toevoegen aan hun chats en kunnen YouTubers op een nieuwe manier een zakcentje verdienen terwijl ze bijvoorbeeld aan het shoppen of gamen zijn.

Stream je gauw! :)


Gepost door Barbara Macdonald en Kurt Wilms, allebei Product Managers bij YouTube