De superkrachten van Android Oreo, binnenkort op een toestel bij jou in de buurt!Google introduceert vandaag Android 8.0 Oreo - slimmer, sneller en krachtiger dan ooit! Samen met Oreo, het lekkerste koekje ter wereld, maakt Google smartphones overal ter wereld veiliger, sneller en beter. Het nieuwe besturingssysteem heeft meer dan genoeg vernieuwingen om alle gebruikers te laten watertanden.

Picture-in-picture
Wie verslaafd is aan multitasken krijgt met Android Oreo de ultieme tool om dat nog beter te doen: picture-in-picture. Voortaan kun je over andere apps heen verder kijken naar je favoriete video's of blijven videochatten terwijl je tegelijkertijd iets anders doet. Of je nu notities wil nemen of samen je agenda wil invullen, het kan allemaal!


Meldingsstipjes
Nieuw chatbericht? Gemiste oproep? Deze kleine stipjes bij de app-iconen laten het weten wanneer iets je aandacht nodig heeft. Hou het icoon lang ingedrukt om in één oogopslag te zien wat er aan de hand is.


Betere bescherming
Android Oreo beschermt je beter dan ooit tegen malware en andere kwaadaardige software. Google Play Protect helpt je voortaan je smartphone of tablet veilig te houden, zonder dat je zelf iets hoeft te doen. Zowel de Play Store als jouw toestel wordt continu gescand. Dankzij een bescherming die reikt tot de diepste niveaus van onze systemen, ben je steeds veilig en is je privacy gegarandeerd.

Betere prestaties
Snelheid is voor iedereen een belangrijk punt. Daarom hebben we daar met Android Oreo zwaar op ingezet. Zo start Android Oreo tot tweemaal zo snel op en zijn er flink wat verbeteringen onder de motorkap, zodat apps op de achtergrond minder belastend zijn. Scheelt meteen wat batterij! Ook kun je dankzij de toevoeging van Instant Apps sneller aan de slag, doordat je veel apps niet eerst hoeft te downloaden en installeren. Ook nieuw is Autofill: als je wil, kan Android voortaan de login-gegevens van je apps onthouden, zodat jij dat niet meer hoeft te doen.

Nieuwe emoji
Sorry dat we het belangrijkste voor het laatst hebben bewaard: alle emoji in Android Oreo zijn helemaal opnieuw ontworpen en bovendien hebben we ruim zestig nieuwe emoji toegevoegd!Binnenkort beschikbaar
De broncode van Android Oreo wordt vandaag beschikbaar gemaakt. De versies voor onze eigen toestellen (Pixel en Nexus 5X/6P) worden momenteel getest door de telecom-aanbieders en worden binnenkort uitgerold, net als de versies voor Pixel C en Nexus Player. Bovendien zullen voor het eind van het jaar veel van onze hardware-partners updates en nieuwe hardware met Oreo uitbrengen. Het gaat onder meer om Essential, General Mobile, HMD (Nokia), Huawei, HTC, Kyocera, LG, Motorola, Samsung, Sharp en Sony.

Meer Android Oreo? Check https://android.com/oreo.

Gepost door Rachid Finge, Google Nederland