Vier Pride Week met Google

Happy Pride Week! Wereldwijd vonden er de afgelopen maand Pride evenementen plaats en nu is Nederland aan de beurt. Wij vinden dat iedereen het fundamentele recht heeft om uit te drukken wie ze zijn en vieren daarom Pride Week. Dat doen we onder meer met aandacht voor YouTube creators die hun kracht tonen door het recht te verdedigen om zichzelf te zijn. Ook geven we onze producten een feestelijk tintje en varen we natuurlijk mee in de Canal Parade in Amsterdam.

Creators for Change
De LGBTI-gemeenschap is al lang een belangrijk onderdeel van YouTube en we willen creators over de hele wereld ondersteunen die het recht verdedigen om zichzelf te kunnen zijn en dit trots uitdragen. We zien dat creators geweldige krachten kunnen zijn voor verandering. Daarom willen we de spotlights richten op de inspirerende LGBTI-gemeenschap op YouTube door sommige van hen speciaal onder de aandacht te brengen via ons programma Creators for Change. De video's uit deze gemeenschap zijn zo gevarieerd en uitzonderlijk als de groep mensen die ze maken: ze zijn bemoedigend, uitdagend, eerlijk, vurig, teder, feestelijk, grappig en stoer en #ProudToBe. Dankzij de stemmen van deze creators kunnen mensen over de hele wereld op YouTube verbinding zoeken met anderen wanneer ze dat nodig hebben - vooral als ze in een plaats wonen waar ze zelf geen vrijheid hebben.


Google boot
Komende zaterdag vindt in Amsterdam de Canal Parade plaats en ook dit jaar zal Google meevaren. We hebben deze keer een live band aan boord, de Coronas. De band zal Pride songs spelen, gebaseerd op onder andere de top 60 You Tube nummers van de afgelopen 3 jaar,  onderzoek naar de favoriete nummers van Nederlanders en de keuzes van het publiek op de kade. You say it, we play it! We hebben ongeveer 100 Gayglers en Googlers aan boord die samen met het publiek Pride zullen vieren.

IMG_9680 (1).jpg
De Google boot in de Canal Parade in 2016

Regenboogroute in Google Maps
Kom je Google spotten in de grachten van Amsterdam? We geven de route van de Canal Parade komend weekend in regenboogkleuren voor je aan in Google Maps, zodat je een mooi plekje kunt uitzoeken om de botenparade te zien. Ook kun je in Maps informatie vinden over tijdelijke wegafsluitingen, alternatieve routes en de verwachte verkeersdrukte.We gaan iedereen die Google producten gebruikt deze week verrassen met verschillende ‘easter eggs’ die we hebben verstopt in onze producten:


Zoeken
Als je zoekt op termen gerelateerd aan Pride Week, zoals bijvoorbeeld Canal Parade, LHBT of Amsterdam Pride, zie je een resultatenpagina met Pride thema, op desktop en mobiel en op Android en iOS.
Drive
Zoeken op #prideforeveryone triggert een regenboog toolbar in Drive.
Spreadsheets
Het schrijven van PRIDE met een letter in elke kolom zorgt voor Regenboog kolommen.
Gmail
Een aangepast Pride thema om je inbox een beetje flair te geven kun je hier vinden.
Agenda
Een Pride banner wordt geactiveerd als een agenda item trefwoorden bevat zoals Amsterdam Canal Pride, COC of homohuwelijk.
Allo
Er zijn drie extra sticker sets over liefde en relaties beschikbaar. Gepost door: Cindy Penders, Communicatiemanager Google Benelux