Google Wifi vanaf nu verkrijgbaar in Nederland

Niets is frustrerender dan een haperend draadloos netwerk, zeker wanneer je thuis je favoriete tv-serie aan het streamen bent. Vandaag introduceren we Google Wifi in Nederland, waarmee je overal in huis goed internet hebt.

Traditionele netwerkapparatuur heeft vaak moeite om het toenemende aantal Wi-Fi-apparaten in huis aan te kunnen of voldoende bandbreedte te leveren voor games en video's. Google Wifi bestaat uit meerdere Wifi-punten, die samenwerken om je in het hele huis van een sterk signaal te voorzien.

Zet de Wifi-punten in verschillende ruimtes in huis voor optimale dekking. De Wifi-punten vervangen het draadloze netwerk van je huidige router en biedt gebruiksgemak, intelligente functies en automatische beveiligingsupdates, gecombineerd met een goed bereik in het hele huis.

De Wifi-punten zien er eenvoudig en stijlvol uit, zodat ze makkelijk in het zicht kunnen staan in elk interieur, wat leidt tot een beter signaal.Wifi-onderzoek onder Nederlanders

Ter ere van de komst van Google Wifi naar Nederland liet Google een representatief onderzoek doen onder de Nederlandse bevolking over Wi-Fi-gebruik. Daaruit blijkt onder meer dat 56% van de Nederlanders de installatie van het Wifi-netwerk aan iemand anders overlaat. 

Google Wifi is daarom eenvoudig om te installeren met behulp van de Google Wifi-app voor Android of iOS. Die laat je stap voor stap zien wat je moet doen, zodat je alles binnen een paar minuten hebt ingesteld.

Een leuke plek voor een Wifi-punt? Zo dicht mogelijk bij de tuin, blijkt uit het onderzoek: één op de drie Nederlanders wil graag betere Wi-Fi in de tuin hebben.

Bron: DirectResearch i.o.v. Google, N=1000 (representatief voor Nederland), oktober 2017. Download de volledige infographic hier.

Wifi in het gezin

Is het moeilijk om de aandacht van de kinderen te krijgen bij het avondeten? Zijn ze 's avonds online terwijl ze eigenlijk al moeten slapen? Google Wifi biedt uitkomst met Wifi voor het gezin, een reeks functies die ouders controle geven over het Wi-Fi-gebruik van hun kinderen.

Met één druk op de knop in de Wifi-app kun je als ouder ervoor zorgen dat de smartphones en tablets van de kinderen niet meer op het Wifi-netwerk kunnen. Ook kun je een planning maken, zodat Wi-Fi doordeweeks 's avonds uit den boze is.Verder kunnen ouders Site Blocking inschakelen, zodat kinderen geen websites met expliciete content kunnen bezoeken.

Nu te koop

Google Wifi is vanaf nu te koop in een verpakking met drie Wifi-punten voor 359 EUR. Een afzonderlijk Wifi-punt kost 139 EUR.

Je vindt Google Wifi bij Bol.com, Coolbue, Media Markt en de Google Store.

Materialen voor journalisten